Cenușa lui Lemmy a fost consacrată la Festivalul Wacken Open Air

Pe 2 august 2023, a avut loc un omagiu uriaș adus lui Ian „Lemmy” Kilmister (Motorhead), printr-o paradă, toasturi și consacrarea cenușii sale la Lemmy’s Bar din satul Wacken, Germania, unde are loc festivalul anual Wacken Open Air.

În ciuda condițiilor meteorologice, nimic nu a putut să descurajeze omagiul zgomotos, condus de membrii Motorhead, Phil Campbell și Mikkey Dee, care au participat la o paradă cu mai multe flotoare uriașe care transportau sute de fani zgomotoși ai trupei. Parada a început la locatia festivalului și s-a îndreptat prin localitatea Wacken către Lemmy’s Bar, unde hoarde de fani așteptau ceremonia de consacrare, în care Phil și Mikkey au așezat o versiune mai mică a urnei personalizate, conținând cenușa lui Lemmy , într-un suport de sticlă special pregătit, lângă obiectele sale personale, pălăria, ghetele, chitara bas și stack-ul Marshall. 

Mai târziu, noaptea, pe scenă, Doro Pesch (vechea prietenă a lui Lemmy) s-a alăturat pe scenă lui Phil și Mikkey pentru a interpreta  Love Me Forever și Ace Of Spades,în ovațiile delirante ale mulțimii. În timp ce se cânta Ace Of Spades, un escadron de drone a zburat deasupra scenei, formând logo-ul lui Doro, chipul lui Lemmy și logo-ul Lemmy & Wacken Forever

„Lui Lemmy îi plăcea să cânte la Wacken; a existat o relație lungă, deoarece am cântat pentru prima dată în 1997 și ne-am întors de foarte multe ori”, a spus Dee. „Este destul de firesc că se întoarce acum aici și are un loc pentru totdeauna”.

„Este grozav că Lemmy va fi la Wacken pentru totdeauna printre prieteni buni”, a spus Campbell. „Și mă bucur că există acest loc în care oamenii pot ține un toast pentru el”.

Sărbătoarea Lemmy Forever at Wacken a făcut parte dintr-o mișcare mai largă care a început la Hellfest anul trecut, Lemmy fiind consacrat și sărbătorit în locuri selectate din întreaga lume, locuri pe care el le-a iubit, oferind fanilor un loc pentru a se aduna, a-l aminti și a-l onora. 

Lemmy a murit pe 28 decembrie 2015, la vârsta de 70 de ani, la scurt timp după ce a aflat că a fost diagnosticat cu cancer.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*