Cesar Scicchitano, preotul rocker din Argentina: „Iisus este rocker iar Dumnezeu metalist”

341 vizualizări

Un preot din Buenos Aires, Argentina, isi petrece timpul liber fiind frontman-ul unei formatii de metal. Este vorba despre Parintele Cesar, a carui trupa se numeste Los Pecadores/Sinners („Pacatosii” in romana).

Cesar Scicchitano nu este „prieten” bun doar cu Divinitatea, ci si cu reprezentantul acesteia pe Pamant, nimeni altul decat Papa Francis. Scicchitano considera ca Papa are muzica rock in suflet.

Sunt prieten cu Francis de 20 de ani si cred ca acesta poarta in suflet muzica rock. Are acea atitudine specifica unui metalhead„, a declarat excentricul preot.

El a povestit ziarului Guardian ca a primit de curand o scrisoare de la Papa in care acesta il incurajeaza sa mearga pe drumul muzicii grele si sa-si continue cariera de metalist. Papa il motiveaza pe Cesar sa raspandeasca mesajul Domnului de pe scena.

Credinta fara muzica este ca un film fara coloana sonora: plictisitoare! Iisus a fost rocker pentru ca avea acea putere interioara. A trebuit sa se urce pe cruce si sa suporte! Eu sunt un muzician care, intamplator, este si preot. Dupa ce tin slujba sau oficiez un botez, ies si cant in baruri, sau plec in turneu cu formatia mea„, a declarat rockerul preot, in varsta de 49 de ani.

Cesar este cunoscut si pentru outfiturile sale neobisnuite pentru un preot. El poarta jacheta de piele, tricouri cu formatii, bascheti si ochelari de hipster.

Sinners, trupa fiului Domnului Cesar, are succes in Argentia si este chemata mereu sa cante la festivalurile locale. Trupa canta si la scoli sau la biserici.

Noi suntem opening-act-ul oficial al Papei. Cu totii suntem metalisti in Biserica Catolica„, a marturisit Cesar.

Metalistul-popa a scris piese despre credinta sa, inclusiv hit-ul „I Want A Latin American Pope”. In total, muzicianul a lansat 18 albume, solo sau cu Los Pecadores.

Ma folosesc de rock pentru a face valuri si pentru a-i starni pe tineri sa creada si altfel in Dumnezeu. Cred sincer ca Dumnezeu este metalist!„, a afirmat Scicchitano pentru Guardian.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*