Rockerii americani cer revenirea solo-urilor incendiare de chitara

409 vizualizări

De curand a aparut pe internet, pe site-ul „The Onion„, un pamflet care ironizeaza rockul contemporan, lipsit de solo-uri incendiare. Autorul este un american care, se pare, este satul de sonoritatile blande pe care le aude in ultima vreme.

„Milioane de americani din toata tara, au cerut, in mod fervent, cresterea numarului de solo-uri de chitara incendiare. Astfel, s-a scos in evidenta un fenomen trist: moartea solo-urilor, petrecuta in ultimii ani. Americani de toate varstele i-au somat pe muzicieni sa cante note mai complicate la chitarele lor electrice, iar viteza muzicii sa creasca.”

Autorul continua cu citate fabricate din persoane intervievate pe strada. Mai mult, el da niste nume ca Pantera, Van Halen sau Steve Vai pentru a exemplifica ideea de solo perfect.

„Cand dau drumul la radio, vreau sa aud un solo ucigas, care il face pe tip sa bage niste shredding greu. Vreau un solo atat de rapid incat abia sa vad degetele gagiului miscandu-se – cand chitaristul este pe scena, cu un picior pe boxa si innebuneste cu instrumentul in mana. Asta vreau. Nu solo-uri din acelea scurte. Trebuie sa dureze trei minute!”

Potrivit pamfletului, prioritatea americanilor este acum un solo care sa-l faca pe chitarist sa rupa corzile in timp ce muzicianul isi lasa capul pe spate si schimba tot felul de expresii faciale. Se pare ca oamenii au punctat ca este important ca artistul sa fuga pe scena, sa sara de pe un amplificator si sa treaca printre picioarele solistului.

Articolul vorbeste pe larg despre cum ar trebui sa arate prestatia unui chitarist, care trebuie sa includa chitare duble, grimase, un anumit stil de a canta care presupune lejeritate si multe alte indicatii pretioase.

In mare, textul deplange lipsa de „curaj” a rockului actual, care pare sa se fi indulcit foarte mult in anii care au trecut. Insa, autorul ii ironizeaza si pe cei care sunt atasati de imaginea conventionala a chitaristului rock si sunt legati de ideile preconcepute referitoare la solo-uri.

Ce parere aveti? Este adevarat ca solo-urile nu mai sunt la fel de importante in rockul anului 2014? Va lipsesc?

Citeste articolul original AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*