Chitaristii din Dirty Shirt au devenit endorseri oficiali Washburn!

408 vizualizări

Succesul rasunator obtinut la Wacken Open Air Metal Battle, unde formatia DIRTY SHIRT a castigat locul II, a facut ca aceasta sa atraga atat atentia fanilor metal de pe intreg mapamondul, cat si a brand-urilor de instrumente muzicale.

Astfel, dupa ce trupa a facut o impresie senzationala la cel mai mare festival metal din lume, mai multe firme si-au aratat interesul intr-o colaborare cu Dirty Shirt.

Astfel, grupul este mandru sa anunte ca Mihai Tivadar, Cristian Balanean si Dan Petean au devenit endorseri Washburn! Cei trei muzicieni au semnat un contract cu celebrul producator de chitare.

Washburn este unul dintre cele mai mari branduri din lume, fiind intemeiat in 1883 in Chicago, Illinois. Astfel, chitaristii din Dirty Shirt s-au alaturat unor artisti internationali de elita, precum Nuno Bettencourt (Extreme), Ola Englund (Six Feet Under), Trevor Rabin (Yes), Marzi Montazeri (Superjoint Ritual, Phil Anselmo), Warren Haynes sau Richie Owens. De asemenea, si raposatul Dimebag Darrell de la Pantera a fost endorser Washburn.

Si acum, sa aflam cateva lucruri despre Mihai Tivadar, Christian Balanean si Dan Petean!

MIHAI TIVADAR

Tivadar Washburn

Mihai a inceput sa studieze muzica inca de la varsta de 7 ani, luand initial ore particulare de pian si ulterior continuand si obtinand diploma de absolvire la Scoala Populara de Arta. De asemenea, a facut parte din formatii de copii de la varsta de 9 ani, obtinand numeroase premii atat ca instrumentist (claviaturi), cat si cu formatia Gulliver la diverse festivaluri-concurs nationale pentru copii de la sfarsitul anilor ’80.

Primele contacte ale lui Mihai cu muzica rock au avut loc dupa Revolutia din 1989, cand a inceput sa participe la diverse proiecte rock locale. Ulteriori a pus bazele trupelor Dirty Shirt (din care face parte si in prezent) si Rhetorica. In aceasta perioada a obtinut, de asemenea, si numeroase premii individuale sau cu formatia la principalele festivaluri-concurs din Romania: Top T, Posada, Constelatii Rock, etc.

Desi a studiat chitara aproape in paralel cu pianul, debutul sau pe scena in calitate de chitarist s-a produs abia in 2008, intre timp renuntand complet la claviaturi in concert si axandu-se exclusiv pe chitara.

Incepand din 2004, Mihai s-a implicat si in productia muzicala, in principal la trupele din care face parte. In 2014 a pus bazele colectivului de productie muzicala Drop’n’Dirty.

Pe langa activitatea direct muzicala, Mihai a fost foarte activ si pe plan organizational, fiind initiatorul a numeroase evenimente si turnee in Romania si strainatate, precum East West Fest, Dirty Fest, Rock for Livia, Mos Craciun e Rocker, European Freak Show Tour, etc.

CRISTIAN BALANEAN

Balanean Washburn

Cristi a inceput sa studieze chitara la varsta de 15 ani, initial pe ascuns deoarece parintii sai n-o considerau o meserie de viitor. Drept urmare a trebuit sa impace vointa parintilor cu pasiunea sa pentru chitara.

Inainte de anul 2000, cand a devenit membru Dirty Shirt, Cristi a activat in diferite proiecte muzicale pentru a acumula experienta. Pe langa faptul ca este un chitarist foarte talentat, Cristi este responsabil si cu videoclipurile Dirty Shirt, care au ajuns foarte apreciate de public, acumuland peste 200.000 de vizualizari pe pagina YouTube a formatiei.

DAN PETEAN

Petean Washburn

Dan este mezinul formatiei Dirty Shirt, fiind cooptat initial ca muzician live in 2013. Insa la nici un an dupa aceasta, a fost integrat ca membru permanent, atat datorita prestatiilor sale remarcabile, cat si a faptului ca s-a integrat foarte rapid in familia Dirty Shirt. Dan si-a descoperit pasiunea pentru chitara la varsta de 13 ani.

Entuziast si motivat, s-a integrat rapid in formatiile in care a activat (Blood Print sau 13 Rituals), fiind si membrul fondator al trupei Band for Rent. Pana in prezent, printre cele mai notabile realizari ale sale se numara castigarea locului 2 la finala internationala WACKEN METAL BATTLE si participarea la turneul Dirty Shirt – „European Freak Show Tour” (alternand chitarele acustice cu cele electrice). De asemenea, Dan a participat si la inregistrarea viitorului album Dirty Shirt, „Dirtylicious”.

„Dirtylicious”, follow-up-ul lui „Freak Show” va fi lansat in cursul acestui an si reprezinta una dintre cele mai asteptate creatii discografice din zona metal, din 2015.

In plina faza de productie audio, albumul “Dirtylicious” promite a fi una din cele mai interesante realizari discografice pe scena metal din Romania si din Europa : pe baza unui schelet muzical groovy-hardcore-indus-metal marca Dirty Shirt, trupa a construit o noua morfologie muzicala, combinand intr-o maniera omogena si unica, soundul greu tipic metalului modern cu elemente de muzica traditional din Europa de Est.

Chiar daca primele experiente de fuziune metal – muzica traditionala ale trupei le regasim pe albumele precedente, cu “hit-uri” precum “Bad Apples”,” Freak Show” sau “Saraca Inima Me”, “Dirtylicious” aduce aceasta simbioza la un alt nivel: albumul este integral influentat sau bazat pe elemente folclorice, iar la inregistrari au participat muzicieni confirmati de instrumente traditionale : viori, clarinet, tambal, acordeon si percutii (sub titulatura Transylvanian Folkcore Orchestra).

Un preview instrumental demo al albumului este disponibil aici :

Dirty Shirt a fost confirmata pentru editia din 2015 a Rockstadt Extreme Fest. Mai mult, trupa va imparti scena cu gigantii metal de la Blind Guardian pe data de 15 mai 2015, in cadrul evenimentului Romanian Rock Meeting.

In 2014, Dirty Shirt a castigat locul 2 la Wacken Metal Battle, cel mai mare concurs din lume dedicat formatiilor de gen.

Romanian Rock Meeting Recent

Formatia a anuntat primele date din turneul din Romania, acestea fiind urmatoarele:

8.05.2015 – Club Moskva, Oradea
9.05.2015 – Casa de Cultura Gheorghe Zamfirescu, Satu Mare
14.05.2015 – Club Rockstadt, Brasov
15.05.2015 – Romanian Rock Meeting, alaturi de Blind Guardian si TBA
16.05.2015 – The Shelter Club, Cluj-Napoca
15.08.2015 – Rockstadt Extreme Fest, Rasnov (At The Gates, Enslaved etc)


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*