Clubul Fabrica nu mai poate fi demolat

Club Fabrica
Club Fabrica

După ce în urmă cu câteva săptămâni anunțam (citește AICI) că  Primăria București, prin Compania Municipală Dezvoltare Durabilă (înființată la propunerea primarului general Gabriela Firea), a cerut derogări de la regulamentul de urbanism pentru a face un nou Plan Urbanistic Zonal (PUZ) – ridicarea unui bloc de 8 etaje în locul clubului Fabrica-, iată că astăzi avem o veste bună:
Conform ARCEN ( Asociația Română Pentru Cultura, Educație Și Normalitate) după lungi dezbateri, demolarea Fabricii Apollo, din strada 11 Iunie, nu mai poate fi posibilă. Ministrul Culturii a declanșat procedura de clasare ca monument istoric a Clubului Fabrica. Din acest moment, clădirile capătă statut de monument istoric, un an din acest moment, timp în care nu se mai pune problema demolării și construirii de blocuri în acest loc.

În acest interval, Institutul Național al Patrimoniului va întocmi documentația completă pentru clasarea definitivă ca monument istoric.


1 Comment on Clubul Fabrica nu mai poate fi demolat

  1. M-a zgariat rau pe creier
    „Din acest moment, clădirile capătă statut de monument istoric, un an din acest moment, timp în care nu se mai pune problema demolării și construirii de blocuri în acest loc.”

    Pe langa faptul ca distruge efectiv gramatica, este si neinteligibil: profi baetzii

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*