Coma & Sunet Fin, 03.04.19, club Expirat, București

În seara de 3 aprilie 2019, Coma și Sunet Fin au susținut un concert SOLD OUT în clubul Expirat din București.

E mijlocul săptămânii, jobul sau facultatea te seacă de orice energie de dimineață până seara. Te duci acasă, acolo sigur e cineva care are chef de vorbă și vorbă și mai multă vorbă… Te doare capul și vrei doar să te relaxezi după ce mănânci probabil niște mâncare făcută pe grabă.

Dar e ok, pentru că seara aia e mai bună decât celelalte. După ce mănânci mâncarea aia tolerabilă și cealaltă persoană termină de vorbit, îți dai cravata jos și te duci acolo unde cântă Coma. Poate iei și vorbărețul cu tine. Poate, dar dacă îl iei cine îți dă mesaje mai târziu să iei ceva de la magazin când te întorci?

Acest mijloc al săptămânii a fost seara de 3 aprilie când ne-am strâns în Expirat ca să avem un motiv bun să fim jumătate morți a doua dimineață. Cu un alt concert sold out, băieții de la Coma au urcat pe scenă și și-au împărțit energia cu noi, publicul obosit care se gândea la scuze bune pentru șefii de a doua zi, sorbind finuț niște alcool.

În deschidere am avut parte de puțin hip-hop alternativ combinat cu rap, rock, funk, niște jazz, puțin reggae, chiar și o bucățică de metal, marca Sunet Fin.

Sunet Fin s-a înființat în 2014 pe undeva prin București unde continuă să-și dezvolte activitatea. Acești patru băieți cu șepci și pantaloni largi au prestat la unele dintre cele mai mari festivaluri de pe la noi (Sunset Festival, Shine Festival, Airfield Festival, Tattoo Convention).

Momentan lucrează la primul lor album, dar nu vă temeți. Dacă n-ați auzit de ei și nu știți cum arată, băieții au câteva videoclipuri pe al nostru sfânt internet. Știu că sunteți leneși, așa că vă las eu unul mai jos. Și o poză.

După o pauză de-o bere și câteva țigări unde e cazul, Coma urcă pe scenă și se dă drumul la nebunia cu care și-au obișnuit fanii. În public se agită și tinerii, și bătrânii, copiii alături de părinții lor. Pe lângă agitația tipică unei trupe de alternativ, pe scenă se agită lucrurile și-n alt fel.

Am avut parte și de câteva cuvinte emoționante – rare, dar emoționante – venite din partea lui Gogoașă:

Știți atunci când erați mici și așteptați un eveniment important – de ăla plăcut – și numărați zilele? Noi încă facem asta: ia uite, două săptămâni până la Expirat! Numărăm zilele până când venim să vă cântăm.

Deja se știe că la concertele Coma e reuniune de familie, n-o mai dăm în sentimentalisme. În mare parte, pentru că am uitat o parte din ele și nu vreau să-mi iau un bass pe cocoașă de la Gogoașă. Râdeți, vă rog.

Totuși, printre povești despre nisipul pisicilor, neveste și copii, pe 3 aprilie s-au sărbătorit DOUĂ MILIOANE și ceva de vizualizări pentru „Cântă-mi povestea”. Dar asta nu-i tot, stați așa: s-a anunțat lucrul la următorul album, mai ales că-n 2020 trupa împlinește 20 de ani.

Aproape două ore de țopăit și cântat – am avut și circle pit, nu-i problema – au lăsat publicul fără voce și acum scuzele alea planificate pentru șefi și profesori cel mai probabil n-au mai putut fi transmise prin viu grai. Să sperăm că au funcționat și prin scris, dar vă las pe voi să povestiți cum au fost primite scuzele și care au fost.

Deși clubul e Expirat, muzica încă n-a expirat și probabil n-o va face pentru multă vreme, așa că ne revedem la următorul concert să ne rupem capul și picioarele într-un mod pașnic.

 

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*