Albumul săptămânii: Suldusk – ”Lunar Falls”

Ce mai e nou prin muzică? Am dat recent de un proiect interesant al australiencei Emily Highfield, numit Suldusk, care a fost înființat în 2016. După un prim short album cu trei piese acustice apărut în decembrie 2017, Suldusk va lansa în curând primul material discografic full-length, pe care trebuie să-l ascultați.

Materialul se numește Lunar Falls și conține 10 piese care te vor trece prin neofolk, puțin (foarte puțin) vocal de black metal și, în general, metal/folk metal ambiental. Relaxant și savuros. Vocea lui Emily te unge pe suflet și se contopește senzual (da, ăsta este cuvântul) cu instrumentalul la fel de dulce și, pe alocuri, heavy. Prima piesă este desprinsă din peisajul black metal, dar restul albumului este suav și atmosferic.

Așa sună prima piesă (pentru mai puțin black și mai mult folk, ascultați restul albumului):

Lunar Falls apare oficial pe 12 aprilie 2019, deși poate fi deja ascultat și cumpărat în format digital de pe Bandcamp.

Deși Suldusk este format dintr-o singură membră, la producerea albumului de debut au contribuit mai multe persoane responsabile cu părțile instrumentale, în timp ce Emily Highfield s-a ocupat de versuri, chitară și de compoziția pieselor în sine. Materialul va apărea oficial prin intermediul Northern Silence Productions săptămâna viitoare. Aphasia este primul single, căruia i s-a făcut și un videoclip la începutul anului.

Fondatoarea Suldusk are ca surse de inspirație trupe precum Austere, Opeth, Agalloch sau Alcest, ale căror influențe le veți simți când veți auzi Lunar Falls.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*