Filmul “Bohemian Rhapsody” a fost masiv cenzurat în Malaezia

694 vizualizări

Filmul “Bohemian Rhapsody”, biografia formației Queen și a legendarului lor solist, Freddie Mercury, a fost masiv cenzurat în Malaezia din pricina legilor anti-homosexualitate ale țării. Conform site-ului Malay Mail, cenzorii au tăiat 24 de minute din film, incluzând aici scena în care Mercury îi dezvăluie lui Mary Austin că este bisexual, precum și videoclipul la piesa “I Want to Break Free”, în care toți membrii trupei apar îmbrăcați în femei. Mai mult decât atât, sistemul de rating a stabilit că doar persoanele cu vârsta de peste 18 ani pot viziona filmul, în timp ce în Statele Unite și Marea Britanie, vizionarea le este permisă tuturor celor care au împlinit vârsta de 13 ani.

Fanii malaezieni și-au exprimat nemulțumirea pe site-urile de socializare în legătură cu cenzura filmului, subliniind faptul că scenele tăiate erau cruciale pentru înțelegerea filmului. Unul din mesajele apărute pe Twitter a mers chiar până a le recomanda celor care nu vizionaseră încă filmul să meargă să îl vadă în altă parte.

“Bohemian Rhapsody” a fost recent confirmat drept unul din cele mai de succes filme biografice, în ciuda recenziilor nefavorabile ale criticilor, având încasări de 50 de milioane de dolari în weekendul lansării în SUA, respectiv de 72 de milioane de dolari pe plan internațional.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*