Concert Awake (Tribut Dream Theater) in Bucuresti

Prima si singura formatie Tribut Dream Theater de la noi din tara! Este un grup format in martie 2012 din unii dintre cei mai buni artisti romani la ora actuala, artisti care au gasit rock-ul progresiv compus de celebrul super-grup american, un motiv de a-si unii fortele si de-a le expune piesele intr-un mod cat mai fidel si totodata, aparte.
In vara anului 2011, dupa ce au colaborat in cardul unor evenimente artistice, Cristi Gram (Phoenix) a descoperit una dintre cele mai bune voci rock feminine, in persoana Sabinei Abrudian, Sabina cantand in deschidere la un concert Phoenix in Timisoara, ulterior aparand pe scena, ca invitat alaturi de legendarul grup. Dupa ce au imprimat in studio cateva piese Dream Theater, extrem de grele in ceea ce priveste partitura vocala, Sabina si Cristi au decis sa expuna si prietenilor incercarea lor, iar mai tarziu si pe forumul chitaristului de la Dream Theater, John Petrucci. Toate postarile au avut un feedback pozitiv si tot ce a parut la inceput o joaca, a devenit o ambitie si un scop serios de a face un grup tribut. Asadar, in perioada decembrie 2011 – februarie 2012, a inceput cautarea celor mai potriviti instrumentisti pentru acest proiect, misiune extrem de grea asa cum si muzica creata de Dream Theater este extrem de pretentioasa, muzica ce are o plaja de exprimare extinsa la maxim. In acest sens au avut noroc 100% deoarece dupa o serie de telefoane bine directionate, grupul are o componenta perfecta:
Sabina Abrudian – voce;
Mihai Ardelean (Vita de Vie; M-Theory) – claviaturi;
Cristi Gram (Phoenix) – chitara;
”Lapi” Răzvan Lupu (Platonic Band, Krypton Reunion, Stefan Banica Jr., VH2, etc.) – tobe;
Vlady Sateanu (Sarmalele Reci) – bass.
Primul concert AWAKE a avut loc in septembrie 2012, la Festivalul Rock ”POSADA” de la Campulung Muscel unde au impresionat, audienta fiind formata si din participanții la festival, majoritatea cantand piesele cuvant cu cuvant. Repertoriul ales de AWAKE e concentrat mai mult pe compozitiile anilor ’90 ale celebrului grup. Veti auzi piese de pe ”Images & Words”, ”Awake”, ”Falling Into Infinity”, ”Scenes From A Memory” si chiar de pe ”Octavarium”.
AWAKE este o raritate pe scenele romanesti asadar, daca apreciati rock-ul progresiv nu ratati acest concert!
Intrare: 25 lei (1 shot tequila inclus in bilet)

Sursa: Comunicat Ageless Club

Nota: Concertul va avea loc pe 27 aprilie in Ageless Club din Bucuresti; accesul se face incepand cu orele 20:30


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*