Consiliul Județean Suceava a cedat în fața presiunilor Bisericii: „în viitor va exista o triere a trupelor”

În urma memoriului depus de președintele Asociaţiei Culturale „Sfântul Mitropolit Dosoftei” Suceava, preotul Justinian Remus Cojocar, legat de prezența formației suedeze Dark Funeral la festivalul Bucovina Rock Castle, reprezentanții Consiliului Județean Suceava au transmis un răspuns oficial. 

În comunicatul reprezentanților Bisericii Ortodoxe se menționa faptul că aceștia nu sunt de acord cu prezența formației suedeze Dark Funeral, unul dintre motive fiind acela că într-un videoclip al trupei se pot vedea cum „ard cruci, pentagrame, țin în mâini cranii și capete de porci, beau sânge de animal”. 

Astfel, Consiliul Județean Suceava a emis următorul comunicat: „Festivalul de rock «Bucovina Rock Castle», eveniment desfăşurat în Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 18 – 20 august (a.c.), face parte din proiectul cultural cu acelaşi nume, regăsindu-se în agenda culturală a judeţului Suceava fiind aprobat la sfârşitul anului 2015, de conducerea Consiliului Judeţean Suceava de la acea vreme, respectiv Domnul Preşedinte Cătălin Ioan Nechifor şi Managerul Centrului Cultural Bucovina din acea perioadă Domnul Viorel Varvaroi. Menţionăm că tot în acea perioadă s-au stabilit şi trupele participante la acest festival. Ne aflăm deci, în imposibilitatea anulării acestui concert, ce urmează a fi susţinut de trupa Dark Funeral la «Festivalul Bucovian Rock Castle» din motive independente de voinţa noastră, motive ce au la bază un contract ce poate fi reziliat în momentul de faţă”.

„Acţiunea culturală se va desfăşura conform programului stabilit de cei în cauză. Cu credinţa că veţi înţelege imposibilitatea noastră de a opri derularea acestui eveniment, vă asigurăm de respectul nostru vis – a – vis de punctual dumneavoastră de vedere exprimat şi de o triere atentă în viitor a trupelor ce vor evolua în cadrul acestui proiect, fără a aduce atingerea valorilor creştin – ortodoxe ale poporului român”.

Replica a venit și din partea lui Ion Drăgușanu, unul dintre organizatorii festivalului, prin intermediul website-ului său: „Aflu, cu dezgust, că la minciunile otrăvitoare ale popimii feudale, Consiliul Județean Suceava răspunde, politicește, cu o altă minciună: cică lista trupelor din actuala ediție „Bucovina Rock Castle” a fost aprobată de fosta administrație județeană, respectiv de domnul Ioan Cătălin Nechifor. Minciună ieftină și dovadă de sfătuitori nătângi, cocoloșiți în jurul președintelui Flutur. Dovadă și de incultură, și de anti-cultură, prin instincte primare de cenzură, de feudalism discreționar”. 

 


1 Comment on Consiliul Județean Suceava a cedat în fața presiunilor Bisericii: „în viitor va exista o triere a trupelor”

  1. Domnilor consilieri,
    Art. 29 din Constitutia Romaniei: (1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nicio forma. NIMENI NU POATE FI CONSTRANS SA ADOPTE O OPINIE ORI SA ADERE LA O CREDINTA RELIGIOASA, CONTRARE CONVINGERILOR SALE.
    Art. 30. (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor DE ORICE FEL, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt INVIOLABILE.
    (2) CENZURA de orice fel este interzisa.

    In caz ca ati uitat. Din ce se vede, cred ca nu ati stiut niciodata acest lucru. Daca esti crestin si consideri ca un anumit concert sfideaza credintele si convingerile tale, nu te obliga nimeni sa participi la el. Lasa-ne pe noi, „satanistii”, sa pacatuim ascultand acest gen de muzica. Turismul nu trebuie sa se dezvolte in tara asta, doar institutia bisericii, care sa capete si mai mare putere, sa ne poata controla pe toti. Felicitari, in sfarsit niste oameni destepti! Si ne miram de ce o ducem asa bine…

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*