Cum se poate promova online un artist independent – simplu si eficient

Aparitia internetului a pus la dispozitia muzicienilor noi si nelimitate posibilitati de a-si face muzica cunoscuta, de a atrage si a mentine un numar din ce in ce mai mare de fani si in general de a-si construi o cariera, ramanand in acelasi timp, independent.

Pana la aparitia internetului, un artist fara o casa de discuri (de preferat, dintre cele mai puternice) nu avea foarte multe sanse de succes. Pe de alta parte, semnarea unui contract cu o casa de discuri era, dupa cum spune Moby in acest documentar, similar cu a face un imprumut la banca pentru a-ti cumpara o casa, cu exceptia ca, dupa ce ai platit toate ratele, casa ramane tot a bancii.

Acum un artist se poate dezvolta foarte bine si singur, cu ajutorul platformelor de social media, a platformelor de marketing si vanzari si, mai ales, cu mult know-how.

Acesta este si motivul pentru care cursurile de music business sunt din ce in ce mai multe si apreciate, apar din ce in c emai multe carti despre toate domeniile industriei muzicale de la organizare de concerte la management artistic, la publishing etc.

In Romania, singurele cursuri despre domeniul industriei muzicale sunt organizate de unul dintre cei mai experimentati profesionisti din industria muzicala, detinator al unei diplome de Master in Music Business acordata de prestigioasa Berklee College of Music – Anca Lupes.

Unul dintre cursurile create si organizate de Anca Lupes este cursul de Marketing Muzical Online pentru Muzicienii Independenti (si echipele lor). Cursul, asa cum ii spune numele, se adreseaza atat muzicienilor care doresc sa preia controlul propriei cariere ca si persoanelor din echipele lor (manageri, agenti de booking etc).

Ce inseamna mai exact marketing online? Este ansamblul de activitati, desfasurate in mediul online, de prezentare, promovare si vanzare a unui produs muzical. De la site-ul propriu la platforme de social media, magazine online, platforme de streaming si crowdfunding – cursul pune la dispozitie o descriere amanuntita a tuturor acestor medii impreuna cu un set de reguli de utilizare. Nu vor lipsi studiile de caz si exercitiile interactive.

Urmatoarea editie a cursului, care dureaza 4 zile, se va desfasura in zilele de: 31 august, 1 septembrie, 6 septembrie  si 7 septembrie, cate 4 ore pe zi (in intervalul 18:00 – 22:00)

Sunt disponibile doar 8 locuri/serie.

La finalul acestui curs vei sti

  • Cum se “ambaleaza” un produs muzical
  • Cum se prezinta un produs muzical in domeniul online
  • Cum se promoveaza un produs musical, in domeniul online
  • Cum se vinde un produs muzical, in domeniul online

Toate temele abordate in timpul cursului vor fi puse la dispozitia fiecarui cursant sub forma unui suport de curs insotit de diploma de participare

Taxa de participare:
Taxa de participare este dupa cum urmeaza:


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*