Muzicienii sunt predispuși la depresie de trei ori mai mult decât ceilalți oameni (Studiu)

1.347 vizualizări

Un studiu recent publicat în luna noiembrie a acestui an în Marea Britanie arată că muzicienii sunt predispuși de trei ori mai mult în a se confrunta cu episoade de depresie și anxietate.

Intitulat  Can Music Make You Sick și realizat de către Help Musicians UK (HMUK), studiul scoate în evidență modul în care depresia se poate instala mult mai ușor la oamenii care lucrează în industria muzicală, astfel încât 71% dintre respondenți au declarat că s-au confruntat până acum cu atacuri de panică și anxietate, în timp ce e 65% au avut episoade de depresie.

Acesta a fost realizat pe un eșantion de 2211 muzicieni, dintre care 66,2 %  cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani, iar ca gen, 55,2 % bărbați și 43.9 % femei. Astfel, se pare că majoritatea respondenților au declarat că depresia lor previne de la condițiile de lucru sărace din această industrie, precum „dificultatea de a se întreține, multe ore de lucru fără interacțiuni sociale, oboseală și incapabilitatea de a-și planifica timpul sau viitorul”

Richard Robinson, șeful executiv al HMUK, spune că nu este surprins de aceste rezultate îngrijorătoare, mai ales că în acest mod se conturează și o imagine a condițiilor de lucru din industria muzicală. „Acest sudiu este vital și este un prim pas care ne ajută să stabilim amploarea problemei și scoate în evidență importanța unei alte etape următoare a studiului, care ne va da recomandări despre cum să lansăm primul serviciu de ajutor pentru problemele mintale din industria muzicală.” a declarat acesta.

„Can Music Make You Sick” este un studiu care face parte din campania Music and Depression. Mai multe despre studiu puteți găsi aici.

Conform teamrock.ro, mai mulți artiști rock/metal s-au confruntat cu depresia, printre care îi amintim pe Randy Blythe (Lamb of God), Ginger Wildheart, Jesper Stromblad (ex In Flames), Jesse Leach (Killswitch Engage) sau solistul trupei Corey Taylor, care a vrut să se sinucidă atunci când era adolescent.

sursă foto: storify.com

 

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*