Fanii de heavy metal și cei de muzică clasică au aceeași personalitate (studiu)

Care este diferența dintre un tip îmbrăcat elegant, care ascultă simfonii de Mozart, Beethoven și muzică clasică, în general, și un metalist cu tricou negru, care ascultă heavy metal, merge la concerte și face headbanging? Aparent niciuna, dacă ne luăm după un studiu efectuat de câțiva cercetători de la Heriot-Watt University din Edinburgh, care au descoperit că fanii de muzică clasică și cei de heavy metal au personalități similare.

classical music

 

Chiar dacă poate părea destul de ciudată această asemănare, trebuie să lăsăm prejudecățile la o parte și să recunoaștem că este adevărat. Întregul studiu a constat într-o cercetare făcută de către o echipă de specialiști, care, pentru a ajunge la aceste concluzii, au vorbit în fața a 36.000 de oameni din șase țări diferite despre muzica pe care aceștia o ascultă. Concluzia?

Adrian North, profesorul care a condus acest studiu, a declarat pentru BBC că deși, în general, oamenii au impresia că cei care ascultă muzică heavy metal sunt persoane depresive, cu tendințe sinucigașe, un pericol pentru ei și societate, lucrurile nu stau chiar așa, aceștia nefiind altceva decât persoane sensibile.

Fanii heavy metal, la fel ca cei de muzică clasică, tind de fapt să fie oameni creativi, calmi și generoși, nu violenți și duri, așa cum sunt văzuți de majoritatea oamenilor necunoscători: „Credem că răspunsul se află în ambele tipuri de muzică: clasică și heavy metal, e ceva spiritual în ele, sunt foarte dramatice…se întâmplă multe” a declarat profesorul.

E destul de interesant de văzut cum două genuri de muzică, aparent total opuse, au de fapt un numitor comun, și anume personalitatea celor care le ascultă. Și dacă tot am vorbit atât despre muzică, gândul nu mă duce în altă parte decât la melodia „Thundersruck” interpretată de cei de la 2 CELLOS…Și deși AC/DC e mai mult rock decât heavy metal,  interpretarea celor doi arată clar că cele două genuri se potrivesc împreună…și sună chiar bine, de altfel!

via metalinjection.net


2 Comments on Fanii de heavy metal și cei de muzică clasică au aceeași personalitate (studiu)

  1. Prost exemplu oferit este 2Cellos…Thunderstruck de la AC DC este hard rock, nu heavy metal ! Este o differenta !

  2. Interpretarea celor de la ACDC e mai mult rock decat heavy metal? Ce o fi vrand sa insemne asta? Este hard-heavy, adica metal in toata regula, pentru ca rock e E. Presley, Sh. Twain, Thalía s.a.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*