METALLICA – „Master Of Puppets” desemnat „Cel mai bun album de metal al tuturor timpurilor”

„Master Of Puppets” desemnat „Cel mai bun album de metal al tuturor timpurilor”
„Master Of Puppets” desemnat „Cel mai bun album de metal al tuturor timpurilor”

METTALICA – „Master Of Puppets” a fost desemnat „Cel mai bun album de metal al tuturor timpurilor”, de către revista germana METAL HAMMER.

Revista muzicală germană Metal Hammer își sărbătorește jubileul de aur cu numărul 500 al revistei.

În această ediție specială, revista a făcut un clasament cu cele mai bune 500 de albume metal din toate timpurile. Au votat aproape 100 de persoane (editori, muzicieni, profesioniști din industrie și fani ai metalului). Albumul METALLICA- „Master Of Puppets” a ocupat primul loc: „Structuri complexe, profunzime muzicală, solo-uri de chitară extraordinare” spune recenzia revistei despre album.

Topul se încheie cu declarația: „Pentru Metal Hammer, acesta este acum oficial cel mai bun album din istoria metalului!”.

METALLICA are un total de cinci albume pe lista Metal Hammer a celor mai bune 500 de albume metal. Alți pionieri ai metalului precum MOTÖRHEAD, AC/DC, BLACK SABBATH, IRON MAIDEN, MANOWAR și SLAYER sunt de asemenea prezenți. Alături de aceste formatii, apar și formații mai noi precum SLIPKNOT, TOOL, NIGHTWISH, GHOST, IN FLAMES și SLEEP TOKEN.

Sebastian Kessler, redactor sef al Metal Hammer a declarat::”„Alcătuirea acestei liste a fost cu siguranță o sarcină uriașă, dar pe care am dus-o la capăt cu bucurie. A fost o călătorie intensă prin istoria metalului. Călătorie perfectă pentru a sărbători cea de-a 40-a aniversare a Metal Hammer! Rareori au existat atât de multe discuții, filozofie și argumente legate de un articol al revistei.”

În 2024, Metal Hammer își sărbătorește cea de-a 40-a aniversare, care va culmina cu ceremonia de decernare a premiilor Metal Hammer pe 31 august la Berlin.

Master of Puppets este al treilea album de studio al trupei americane de heavy metal METALLICA, lansat pe 3 martie 1986 de Elektra Records.

Albumul a fost înregistrat la Copenhaga, Danemarca, la Sweet Silence Studios cu producătorul Flemming Rasmussen. Acesta a fost ultimul album al trupei pe care apare basistul Cliff Burton, acesta murind într-un accident de autobuz în Suedia, în timpul turneului de promovare al albumului.

Master of Puppets a ajuns pe locul 29 în Billboard 200 și a primit aprecieri din partea criticilor și a fanilor muzicii metal. Este considerat unul dintre cele mai mai influente albume de metal din toate timpurile și este creditat cu consolidarea scenei metal.

In 2003 a fost certificat de șase ori cu platină de Recording Industry Association of America (RIAA) pentru vânzarea a peste șase milioane de albume în Statele Unite.

În 2015, Master of Puppets a devenit prima înregistrare metal care a fost selectată de Biblioteca Congresului pentru păstrare în Registrul Național de Înregistrări pentru că albumul este „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric si estetic”

Tracklist-ul albumului este:

 1. Battery
 2. Master of Puppets
 3. The Thing That Should Not Be
 4. Welcome Home (Sanitarium)
 5. Disposable Heroes
 6. Leper Messiah
 7. Orion (Instrumental)
 8. Damage Inc.

Componenta Metallica:

 • JAMES HETFIELD– chitară
 • LARS ULRICH– tobe, percuție
 • KIRK HAMMETT– chitară
 • CLIFF BURTON– bass

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*