Muzica metal, preferata locuitorilor tarilor bogate si privilegiate

1.567 vizualizări

Richard Florida, sociolog si autor CityLab.com, a realizat un studiu foarte interesant care a descoperit o legatura neobisnuita intre nivelul de trai al unei tari si preferintele muzicale ale locuitorilor acesteia.

Se pare ca heavy-metalul este cel mai iubit si raspandit in acele tari care au un nivel de trai inalt.

Autorul, impreuna cu Charlotta Mellander, sociolog la randul sau al Martin Prosperity Institute, au examinat conexiunile dintre heavy metal si importanti factori economici si sociali.

Astfel, s-a descoperit ca regiunile din lume cele mai pasionate de metal sunt cele nordice, Europa de Vest, America de Nord si Italia. In aceste locuri, exista cele mai multe formatii de metal/100.000 de locuitori.

Realizatorii argumenteaza ca motivul pentru care acest fenomen este o realitate este acela ca societatile foarte civilizate au nevoie de un mijloc de defulare. Metalul este, astfel, o modalitate de „exorcizare” a demonilor culturii de consum.

„Metalul este o lovitura contra-culturala, specifica privilegiatilor (…). Oricat de ciudat ar parea, metalul nu izvoraste din alienare si disperare ci din terenul fertil al prosperitatii post-industriale”, puncteaza Richard Florida.

Mai mult, se pare ca o tara, cu cat este mai civilizata, mai creativa, mai prospera, mai bogata in initiative antreprenoriale, mai dezvoltata social si politic si mai bogata in cetateni multumiti cu viata lor, cu atat are mai multe trupe de metal!

Autorii studiului ai realizat si o harta care ilustreaza teoria expusa mai sus. Aceasta poate fi consultata dedesubt.

Harta Metal

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*