Dave Mustaine despre death-metal: „Muzicienii acestia nu pot fi luati in serios”

269 vizualizări

Dave Mustaine, solistul si chitaristul formatiei MEGADETH – si o adevarata autoritate in metal – a facut niste declaratii referitoare la starea actuala a acestui gen de muzica.

Artistul a stat de vorba cu reporterii de la VH1 si le-a prezentat acestora parerile sale legate de subgenurile actuale de metal, inteligenta muzicienilor si multe altele.

Intrebat de ce crede ca metalul nu este tratat cu respectul cuvenit, Mustaine a spus ca motivul este acela ca artistii se comporta „ca niste prosti”.

Foarte multi performeri de heavy-metal se poarta ca niste prosti. Daca vrei sa fii tratat inteligent, atunci poarta-te inteligent„, a declarat Mustaine.

Artistul s-a legat de formatiile care canta despre alte teme decat cele cu continut politic.

Foarte multe dintre formatiile de thrash si de speed metal sunt impotriva autoritatii oficiale, impotriva sistemului. Dar mai exista si grupuri care canta despre mitologie si duc lucrurile la extrem cu death si black metal. Nu am nimic impotriva, dar consider ca de aici a inceput diversificarea excesiva a metalului. Pentru mine, totul este doar ‘metal’. Depinde cum canti, atata tot„, a spus Dave.

El a continuat:

De exemplu, trupele astea de death-metal sunt formate din muzicieni foarte buni, dar pe acestia nu-i ia nimeni in serios din cauza continutului versurilor. Daca vrei sa ai succes la public, trebuie sa canti despre ce se intampla acum, in lumea reala, sau despre ce se intampla in lumea personala a oamenilor„, a punctat Dave.

Sa intelegem ca solistul Megadeth nu ar fi mare fan Amorphis, Manegarm, Eternal Tears of Sorrow etc etc.

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*