Diablo Swing Orchestra și Green Prophet- cronică de concert

Vineri, 15 septembrie clubul Quantic din București a găzduit un concert cu totul și cu totul aparte. Pentru prima dată în România, trupa suedeză Diablo Swing Orchestra promitea un concert atipic: swing, metal, rock progresiv și operă, într-un amestec unic și inovator, condimentat cu multă culoare, proiecții și dans! Ei bine…  formația s-a ținut de promisiune, iar show-ul a fost extraordinar. Cei opt artiști au adus pe scenă un spectacol plin de energie, pasiune și culoare în cel mai strict sens: în clipa în care au urcat pe scena din Quantic, șocul a fost pe măsura… costumația în culori vii și diverse fiind un prim indiciu că vom asista la un spectacol inedit.

Dar… să luăm lucrurile în ordine!

Concertul suedezilor a fost deschis de o trupă tânără, din București, Green Prophet. Cei patru tineri care compun trupa au impresionat publicul cu pasaje tehnice alternând cu cele melodice, ritmuri dinamice și voce care a adus pe scenă o fuziune de stoner și alternative într-o abordare personală, plină de prospețime. Au interpretat piesele: Al Nimănui, Solomon, Vasal, Himera, Deluviu, Memento Mori și Serai. O trupă tânără, fondată în 2022, cu ambiții mari și potențial pe măsură, de la care așteptăm în continuare surprize.

Apoi a început nebunia: muzică, dans, voie bună, timp de aproape 2 ore, cu participarea publicului care a creat o atmosferă incendiară! Suedezii de la Diablo Swing Orchestra au interpretat 21 de piese, făcând o incursiune prin toate cele 5 albume lansate până acum. Au început cu Guerrilla Laments, Knucklehugs, A Tap Dancer’s Dilemma, Saluting The Reckoning și Out Came The Hummingbirds.  Au continuat apoi cu câteva piese foarte îndrăgite de public, mulți dintre spectatori fredonând cu ei How To Organize A Lynch Mob, Black Boy Messiah, Superhero Jagganath, Lady Clandestine Chainbreaker și War Painted Valentine.

Kristin Evegård a rămas apoi singură pe scenă, pentru a interpreta emoționanta piesă Ode To The Innocent. În uralele publicului, trupa a revenit pe scenă alături de Kristin, continuând cu Lucy Fears The Morning Star, Celebremos Lo Inevitable, Jig Of The Century, Honey Trap Aftermath, Exit Strategy Of A Wrecking Ball și Voodoo Mon Amour. Atmosfera s-a încins teribil când Daniel Hedin a lăsat trompeta și a trecut la clape, dar, mai ales, cănd Johannes a lăsat arcușul și a luat-o pe Kristin la dans! În public era nebunie curată: mai toată lumea cânta și dansa. La un moment dat, s-a format și un mosh pit!

Finalul a fost apoteotic: ultimele patru piese care au făcut deliciul publicului au fost Bedlam Sticks, Infralove, Balrog Boogie și Vodka Inferno

După concert, trei dintre membrii trupei Diablo Swing Orchestra au acordat un interviu în exclusivitate pentru Maximum Rock TV, acesta urmând să fie lansat în curând.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*