Dincolo de microfon #6: Radu Iaszberenyi (Riot Monk)

Maximum Rock a lansat o nouă categorie de interviuri cu artiștii tăi preferați! „Dincolo de microfon” e exact ceea ce crezi tu, dar nu chiar. O dată la două săptămâni (încercăm să) luăm la întrebări muzicienii, dar nu vorbim despre muzică pentru că asta îi întreabă toată lumea și deja s-au plictisit de aceleași întrebări: „cum ai descoperit pasiunea pentru muzică?”, „aveai rockeri în familie?”, „cum a fost primul tău concert?” și alte bălării pentru care probabil au un document de unde dau copy-paste la răspunsuri.

Acum, nouă ne place de ei și ca oameni, nu doar ca artiști, de aceea vrem să știm ce tâmpenii au făcut când erau copii, de ce și-au primit prima bătaie cu papucul, cum a fost primul sărut, prima țigară, prima beție serioasă și multe altele.

De data aceasta am vorbit cu Radu Iaszberenyi, vocalistul din formația băimăreană Riot Monk, să vedem ce i-a putut pielea când era flăcău.

 1. Cum te înțelegeai cu bunele maniere când erai copil? Nu râgâi, nu țipa, nu te șterge pe tricou, scoate degetul din nas, de astea. Ascultai și le țineai minte din prima sau aveai nevoie de un papuc pe spate ca să aibă efect?
 • Eram destul de manierat pentru un copil hai hui. Asta cu papucul pe spate, nu funcționează și nu va funcționa.
 1. Povestește-ne despre prima ta întâlnire cu… alcoolul. Nu băut din greșeală crezând că e apă sau suc, ci o întâlnire voită. Cum ți s-a părut, ce-ai simțit, ce-ai băut prima dată? Probabil pălincă *wink wink*
 • Berea a fost primul păcat lichid. La 13 ani, având frate rocker și părul lung, era destul de mișto sa bei bere la halbă, pe terasă, când coleguții beau suculeț. Oricum, rea la gust pe vremea aia 🙂
 1. Te-ai pierdut vreodată pe undeva în tinerețe? În pădure, în supermarket, într-un oraș străin, în Vamă, oriunde. Cum ai reușit să ajungi înapoi unde trebuie sau cum te-au găsit ceilalți?
 • Chiar noaptea, prin pădurile din Cavnic, urmărit de un badea Gheorghe cu coasa scoasă pentru uciderea mea personală :). Coșmarul vieții mele. Am scăpat fugind vreo 20 de km prin păduri, neștiind încotro fug. Am avut noroc că am ajuns în Baia Sprie, aproape de Baia Mare.
 1. Ai încercat vreodată să reproduci cu prietenii vreo scenă dintr-un film, serial sau desene animate? O luptă, o crimă, un balet, orice-ar fi fost, sigur era amuzant.
 • Mobila din camera mică era pupitrul din Star Trek. Deci, funny :))
 1. Care era jucăria ta preferată? Sau nu neapărat o jucărie, un obiect pe care aveai o obsesie, de la bicicletă la un tractor de plastic, de la o minge spartă la un băț cu o formă ciudată.
 • Chitara și mașinuțele de fier, erau top. La doi ani, când am primit o chitară de plastic, am spart-o de toti pereții că nu era „citara” adevarată.
 1. Cât timp ți-a luat să înveți să-ți scrii numele de familie și cât a durat până ce colegii și profesorii au reușit să-l pronunțe?
 • …mie cred că nu mai știu, iar colegilor și profilor 3 ani de liceu. La fizică nu am fost ascultat un an întreg din cauza asta 🙂

Află lucruri și despre alți muzicieni preferați de-ai tăi:

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*