Orphaned Land cere fanilor sa nominalizeze trupa la Premiul Nobel pentru Pace

Formatia israeliana de progressive metal ORPHANED LAND isi incurajeaza fanii sa semneze o petitie (creata de un fan al grupului) care sa fie inaintata Comitetului Nobel Norvegian pentru a fi luati in considerare la Premiul Nobel pentru Pace din 2013.
 
Vocalistul Kobi Farhi a postat urmatorul mesaj pe profilul de Facebook al trupei: „Aceasta este cererea mea personala pentru toti prietenii mei din Orientul Mijlociu, Turcia, si in general, pentru toti prietenii mei musulmani de pe pagina mea. Nu este un secret ca noi suntem de mult timp mai presus de politica si stim ca daca ar fi fost in mainile noastre, pacea ar fi dainuit imediat. Va rog intrati pe acest link si semnati daca ne gasiti demni de un asemenea premiu si va mai rog sa raspanditi vestea si sa dati un share pa paginile voastre. Va transmit dragostea mea nesfarsita si cele mai bune urari pentru sarbatoarile din urmatoarele zile. Salam/Shalom/Pace.„.
 
Petitia se refera la patru realizari majore ale formatiei in efortul de a tempera conflictele din Orientul Mijlociu:
 
* Recunoasterea eforturilor curajoase ale grupului de a trece granitele religioase si nationale, revista iraniana de rock Divan realizand un material de opt pagini in acest sens cu Orphaned Land.

* In 2010, trupa a fost premiata cu un premiu pentru pace de Universitatea de Comert din Istanbul pentru contributia lor la prietenia dintre musulmani si evrei in Orientul Mijlociu.

* In februarie 2012, intr-un turneu de cinci orase din Turcia (in care veniturile de la concertul din Istanbul au fost donate victimelor cutremurului de langa Van), Orphaned Land a fost distinsa cu Premiul pentru Prietenie si Pace din partea dr. Huseyin Tugcu, consilierul oficial al Prim-Ministrului Erdogan.

* In septembrie 2012, Orphaned Land a obtinut un alt premiu pentru Pace si Prietenie din partea lui Bulent Tanik, primarul din Cankaya (cartierul principal din capitala Ankara).


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*