Zakk Wylde dezvăluie cum a luat naștere Black Label Society

Dacă nu știați, aflați acum că Zakk Wylde a fost la o audiție pentru a face parte din legendara formație Guns N’ Roses în anii ’90, așa cum își reamintește într-o apariție în cadrul „Conversation Series” pentru Musicians Institute. Evident, nu a ajuns să fie un membru, dar asta a dus la formarea Black Label Society.

„Îi știam pe băieți într-un fel sau altul de câțiva ani deja când am venit în California și am început să cânt cu Bossul (Ozzy Osbourne). I-am întâlnit pe Slash și Duff și ne-am împrietenit,” spune Zakk în clipul de mai sus. „Asta e fix când Guns începeau să fie foarte cunoscuți.” 

Zakk a făcut apoi cunoștință cu Steven Adler și Matt Sorum, Axl Rose fiind ultimul membru pe care-l întâlnește. „Odată el și Slash vorbeau despre cine ar mai putea băga la chitară și probabil a venit vorba de mine. A făcut rost de numărul meu, m-a sunat și zice ‘Zakk, amice, sunt Axl. Ce-ai zice să ne vedem cu băieții să zdrăngănim puțin?’ și am zis sigur, de ce nu, așa că ne-am întâlnit.”

În acea perioadă, Zakk înregistra cu Ozzy pentru „Ozzmosis” (1995) și sesiunile cu Guns aveau loc când îi permitea timpul și totul mergea ok între ei, chiar dacă nu era nimic oficial. Când Ozzy i-a spus că se pregătesc de turneu și trebuie să se hotărască dacă continuă și cu sesiunile ocazionale cu Guns, și cu turneul, și să-și organizeze timpul. „N-am primit niciun răspuns de la băieți (Guns) și Ozzy spunea că trebuie să ia pe cineva,” continuă Wylde. „Totul a rămas în aer, aveam toate riff-urile alea și mi-am zis ‘Ce fac acum? Nu cânt cu Ozzy, nu cânt cu Guns.”

„Apoi am venit cu ideea pentru Black Label Society. Așa a apărut Black Label. Eram ceva de genul ‘Ce fac?!’ pentru că făcusem chestia cu Book of Shadows și eram ‘Nu-s pregătit să fiu compozitor și să și cânt, chiar dacă-mi place.’ Voiam doar să fac riffuri și să continui cu chestiile heavy combinate cu ceva mai liniștit.”

Zakk și membrii Guns N’ Roses sunt încă prieteni și nu au existat probleme între ei.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*