Dirty Shirt pregateste „Dirtylicious”, cel mai indraznet album metal romanesc din ultimii ani!

Formatia DIRTY SHIRT va da startul anului 2015 prin unul din cele mai indraznete proiecte muzicale autohtone!

Este vorba despre noul album, intitulat „Dirtylicious”, care va fi lansat la inceputul anului viitor, la o data care va fi anuntata ulterior. Materialul este unul inedit si va da cu siguranta o nota de prospetime industriei metal locale!

„Dirtylicious” a fost inregistrat cu un taraf, ceea ce inseamna ca sound-ul discului este unul nou, fresh, inovator si, in acelasi timp, specific brand-ului de muzica dura profesat de Dirty Shirt!

Albumul va fi unul „manifest”, care doreste sa scoata din anonimat virtutile muzicii traditionale din Estul Europei (Romania, Ungaria, Rusia, Balcani), combinand-o cu spiritul dinamitard al metalului, si cu niste eclectism marca „World Music” (ritmuri tribale, percutii latino, muzica celtica etc).

La inregistrari au luat parte artistii Marius Sabo (vioara), Andrei Osan (clarinet), Leonard Negrea (tambal), Ciprian Ghiata (acordeon) si Cserey Csaba (percutie). Mare parte din munca a fost realizata in august, la Studio 7 Cats din Baia Mare, iar octombrie inseamna inca vreo cateva sedinte pentru definitivarea tobelor, basului si chitarelor.

Iarna va fi dedicata si ea perfectionarii discului, care va fi mixat si masterizat la MT Sound Studio in Grenoble, Franta, de Mihai Tivadar si Charles „Kallaghan” Massabo.

Dirty Shirt a avut un an 2014 plin de realizari, intre care amintim obtinerea unui prestigios loc 2 in cadrul celui mai mare concurs metal din lume, din cadrul Wacken Open Air Festival, „Wacken Metal Battle”. De curand, formatia a sustinut concerte la Posada Rock Festival (Ro) si la Festivalul Medieval de la Sighetu Marmatiei, locatii unde trupa s-a bucurat de un feedback exceptional.

Dirty Shirt este, in mod clar, una dintre cele mai creative si harnice formatii autohtone, transmitand un mesaj cultural prin diversitatea muzicii create, membrii acesteia au, cu siguranta, foarte multe lucruri interesante de spus, atat despre planurile lor de viitor, cat si despre metalul de Romania.

  • Mihai Dirty ShirtMihai Tivadar
  • Mihai DirtyShirtMihai Tivadar
  • Dan SecheliDan Secheli
  • Marius SaboMarius Sabo
  • Andrei OsanAndrei Osan
  • Leonard NegreaLeonard Negrea
  • Cserey CsabaCserey Csaba

Sursa: Comunicat Management Dirty Shirt


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*