Plastic People of the Universe canta la Bucuresti

228 vizualizări

Probabil unul dintre cele mai influente grupuri underground de pe întreaga planetă – The Plastic People of the Universe, își va susține singurul concert din București miercuri 24 septembrie, ora 21.00 la Clubul Țăranului.  

The Plastic People of the Universe (PPU) este principalul reprezentant al culturii underground din Praga (1968-1989). Muzica lor a fost influențată de The Velvet Underground și Frank Zappa. Această legendară trupă avangardista sfida adesea regimul comunist și din cauza nonconformismului lor, membrii trupei au avut probleme, fiind în repetate rânduri arestați.

Nenumăratele rețineri și urmăriri penale i-au determinat pe Václav Havel și pe alți reprezentanți ai culturii pragheze să scrie, în semn de protest, Carta 77. La sugestia președintelui Havel, s-au reunit în 1977, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la Carta 77, și au susținut concerte cu regularitate de atunci.  

“Prin invitarea grupului The Plastic People of the Universe ne dorim să marcăm cea de-a 25a aniversare a evenimentelor din 1989, perioadă marcantă atât pentru istoria României, cât și a celei din Republica Cehă. Putem doar să ne închipuim cum ar fi decurs lucrurile fără cei de la The Plastic People,” a spus René Kubášek, director al Centrului Ceh din București.

Trupa va concerta în București în cadrul festivalului SOUNDCZECH, organizat anual în România de către Centrul Ceh, cu sprijinul Staropramen. Intrarea la toate evenimentele din cadrul SOUNDCZECH este gratuită.  

Mai multe despre PPU: http://www.europalibera.mobi/a/24444923.html

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/322585671255818/322765221237863


Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*