Familia raposatului Chi Cheng (Deftones) lanseaza o campanie speciala

151 vizualizări

Chi Cheng, basistul formatiei DEFTONES, a decedat anul acesta dupa o lunga perioada de chin, in care muzicianul a fost in coma.

Desi acesta s-a trezit de cateva ori, el a fost infrant de pneumonia capatata ca urmare a timpului petrecut culcat. Plamanii artistului au cedat iar acesta a murit din cauza infectiei.

Pentru a evita ca alti oameni sa ajunga in starea lui Chi, s-a lansat o campanie de promovare a sigurantei la volan. Aceasta se numeste „Buckle Up For Chi” si vrea sa creasca awareness-ul asupra importantei purtarii centurii de siguranta.

Chi Cheng a suferit accidentul rutier in 2008. El conducea iar sora lui se afla in dreapta. Femeia purta centura de siguranta si nu a suferit decat rani minore atunci cand autovehiculul a fost lovit frontal de o alta masina.

Chi, insa, nu era protejat si a fost proiectat prin parbriz. In spatele campaniei se afla intreaga familie a lui Chi care a vrut inca o data sa le aminteasca fanilor de importanta mostenirii muzicale lasate de basist.

Artistul a murit pe data de 13 aprilie 2013. El a fost membru fondator Deftones impreuna cu Chino Moreno, Stephen Carpenter si Abe Cunningham. Grupul a fost format in 1988. Chi a fost un membru vital al trupei si s-a ocupat de compozitie si de partile de bass de pe primele 5 albume ale Deftones. La momentul accidentului, formatia tocmai finaliza „Eros”, informeaza NME.

Viziteaza site-ul campaniei Buckle Up For Chi AICI.

RIP Chi!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*