Fish Eye Fest deschide inscrierile pentru sectiunea artistica

Fish Eye FEST deschide înscrierile pentru secţiunea „Experimentează” din cadrul festivalului. Worshopuri eco-friendly, gratuite de fotografie, ceramică rece, artă culinară, art-therapy, creative writing și pictură 3D își așteaptă participanții pe 1 și 2 mai, la Vama Veche. Un eveniment organizat de Asociația Ad Patres.

La început de mai, Vama Veche devine, pentru două zile, o platformă de promovare a artelor, spațiul în care ele se asociază cu tradiţia pescuitului, turismul cultural şi istoria locală pentru un spectacol al creativității. Fish Eye FEST este o experiență cultural – alternativă, un punct de plecare în reconstructia identității locale a zonei costiere sud dobrogene în jurul comunităților locale de pescari și a patrimoniului cultural și natural al zonei. Înscrierile pentru workshopuri se fac online, în limita locurilor disponibile, iar participarea este gratuită.

Program workshopuri

1 mai
· Arta peştelui la plită, cu Chef Silviu Badici, pescar pasionat și bucătar iscusit
· Ceramică rece (Creaturi marine) cu Alexandra Bădilă, absolventă a Facultăţii de Arte
· Fine art în fotografia de peisaj cu Cosmin Ştoleac, arhitect şi fotograf pasionat

2 mai
· Art terapie prin desen cu psiholog Raluca Ciobanu
· Creative writing (Mitul fondator al Vămii Vechi) cu Răzvan Ion, curator, manager cultural și activist politic
· Pictura 3D cu Lucian Hrisav, student la Artă Murală

Programul extins este disponibil pe site-ul oficial. Cu un line-up eclectic, compus din 10 trupe și artiști cu stiluri diferite, Alternosfera, ROA, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres, Byron, Golan, We Singing Colors, Toulouse Lautrec, Dj K-LU și Ok Corral, două scene și un apetit puternic pentru artă, Fish Eye FEST este destinația ideală pentru vacanța de 1 mai la malul mării.

Despre Asociația Ad Patres

Din 2010, Asociația Ad Patres contribuie la dezvoltarea societatii civile prin elaborarea si implementarea de proiecte, programe si strategii in domeniul cultural. Credem în necesitatea reconstructiei identitatii locale, luptăm pentru intărirea capitalului social la nivel local, vrem să dezvoltăm capacitatea de comunicare a societatii civile și noi mecanisme de transfer de cunostinte pentru a crea o cultura de retea la nivelul societatii civile. Din punct de vedere al impactului produs la nivel comunitar, cel mai reprezentativ proiect al asociatiei il reprezinta lansarea albumului CONSTANTA REMEMBER 1895 – 1945, ce reconstitue din imagini chipului Constantei de altadata www.constanta-remeber.ro

www.fisheyefest.com
www.facebook.com/FishEyeFest?fref=ts
https://www.facebook.com/events/803493456408033/

Sursa: Comunicat de presa


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*