FronT lansează EP-ul „Alive” la începutul lunii martie

726 vizualizări

Trupa FronT din Cluj-Napoca, înființată în anul 2009, are plăcerea de a vă prezenta rezultatul ultimului an de muncă, de înregistrări și producție, și anume EP-ul „ALIVE”, lansat inițial exclusiv în format digital, streaming online, pe toate platformele principale încă din data de 16 februarie.

Piesele, compuse în mai multe faze, dar alese, reorchestrate și înregistrate ca un tot, situează tematic un centru în om, ca persoană vulnerabilă, puternică, influențabilă și determinată, insistând pe calitățile, valorile, neajunsurile și viciile ei, prin simplă observație.

Lansarea EP-ului „ALIVE”, pe viu, acasă, la Cluj-Napoca, va avea loc pe 4 martie la The Shelter, împreună cu clujenii de la Eat Your Heart, iar un mini-turneu în România va urma la scurt timp, așa că urmăriți pagina lor de facebook, pentru mai multe detalii!

Marius Costache (Studio148, București) s-a ocupat de producția audio, mix și master, iar înregistrările au fost făcute de Oliver Vegh (Luna Recording Studio, Cluj-Napoca), Nimrod Szedlacsek (Corvin Recording Studio, Cluj-Napoca), Adrian Uritescu (Lowbass5 Studio, Deva) și Vlad Bornuz (Blana Recording Studio, Cluj-Napoca).

Grafica și coperta au fost realizate de Ciprian Sav și arată cam așa:

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Tracks:

  1. Alive
  2. Clipa Zero
  3. Say
  4. Clap Your Hands
  5. Left Inside

Piesele au fost întegistrate de: Julia Kocis (tobe și percuție), Mihai Șarlea (solist vocal), Ciprian Sav (chitară ritm, voce armonie), Doru Nedelcu (chitară solo, voce armonie, FX, clape), Paul Tenciu (chitară bas – Say, Clap Your Hands, Clipa Zero), Cosmin Cocrean (chitară bas – Left Inside, Alive).

Trupa FronT a avut un an plin, atât în studio, cât și pe scenă, iar 2017 se anunță cel puțin la fel de dinamic. Din punct de vedere discografic, 2016 a început cu lansarea Live-ului acustic „Cut the Cords Acoustic Sessions Live Vol.1” ( http://bit.do/front-soundcloud-cut-the-cords ). A urmat videoclipul single-ului „Alive” și, mai apoi, preproducția EP-ului.

Animated GIF  - Find & Share on GIPHY

Anul 2016 s-a terminat, pentru FronT, cu apariția noului Lyric Video tip #mannequinchallenge, la piesa „Say”, inclusă pe EP.

În paralel, trupa FronT a avut plăcerea de-a cunoaște oameni noi și de-a reîntâlni prieteni vechi la concertele din România. Am fost onorați să participăm la festivaluri, evenimente și concerte de anvergură, la nivel național. Amintim, cu plăcere, de „20 de ani cu Vița de Vie” la Arenele Romane, „Bucovina Rock Castle”, „Măgura Wave Festival”, „Jaxx Rock Battle of the Bands” sau recenta lansare „Coma – Orizont”, de la Cluj-Napoca.

2017 va începe, pentru FronT cu lansarea EP-ului la care am lucrat cu pasiune în a doua jumătate a anului 2016, urmată de un mini-turneu național, de promovare a EP-ului, iar concertele din turneu vor fi anunțate pe pagina de facebook a trupei, în cel mai scurt timp posibil.

Componența actuală FronT:

Julia Kocis (tobe și percuție)
Mihai Șarlea (solist vocal)
Ciprian Sav (chitară ritm, voce armonie)
Doru Nedelcu (chitară solo, voce armonie, FX, clape)
Albert Freeman (chitară bas)

FronT online:

Facebook: http://bit.do/front-facebook
Soundcloud: http://bit.do/front-soundcloud
Youtube: http://bit.do/front-youtube
Bandcamp: http://bit.do/front-bandcamp

Găsiți Front Band Romania și pe toate platformele de streaming online: Spotify, Deezer, Tidal, etc

sursă: Comunicat de presă

 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*