Gene Simmons (KISS) dorește să facă din devil horns o marcă înregistrată (updated)

UPDATE 23-06-2017: Între timp, Gene Simmons a renunțat oficial la demersul său și și-a retras cererea de acordare a însemnului de marcă înregistrată pentru celebrul gest folosit de întreaga scenă rock. Reprezentanții insituției care se ocupă cu acordarea patentelor și a trademark-ului au declarat că ar fi fost foarte greu să găsească modalitatea legală de a înregistra „love sign-ul”, cum numește Simmons versiunea sa a faimoaselor devil-horns, deoarece gestul este foarte răspândit și nu se poate stabili originea clară a acestuia. 

Gene Simmons, basistul și vocalistul formației KISS, este personajul central al unei noi controverse.

De curând, artistul a declarat că a trimis o cerere către instituția americană care se ocupă cu acordarea patentelor și a titulaturii de marcă înregistrată, pentru a obține însemnul de trademark asupra gestului „cornițelor de diavol”, atât de utilizat de rockerii din întreaga lume.

Deși Simmons nu a primit încă un răspuns oficial cu privire la doleanțele sale, mai mulți muzicieni s-au simțit ofensați de îndrăzneala basistului.

Formația de rock ocult Coven, în cadrul unui răspuns postat pe pagina oficială de Facebook, declară că gestul a fost creat de membrii acesteia și că există dovezi fotografice ale utilizării cornițelor, ce datează din anul 1967.

Coven merge atât de departe încât îl amenință pe Simmons cu o acțiune în instanță.

Mai mult, văduva vocalistului Ronnie James Dio, cunoscut și el pentru frecvența cu care s-a folosit de „devil horns” și considerat unul dintre „fondatorii” gestului, consideră că faptele basistului KISS sunt „cel mult de luat în râs”.

Nikki Sixx (Motley Crue/SIXX AM) a spus, ironic, că s-a gândit și el să solicite însemnul de marcă înregistrată pentru…utilizarea degetului mijlociu.

Gene Simmons nu pare să fie prea afectat de nemulțumirea colegilor de breaslă și susține că, de fapt, el dorește înregistrarea așa-zisului „love sign”, care diferă de „devil horns” prin menținerea degetului mare în poziție verticală.
Oricum ar fi, se știe că Gene Simmons se simte ca acasă în mijlocul controverselor și că, indiferent de rezultatul demersului său, muzicianul a reușit, încă o data, să stârnească o furtună în lumea rockului.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*