Gene Simmons (KISS): „Fanii au ucis casele de discuri”

281 vizualizări

Dupa ce a facut controversata declaratie potrivit careia „rockul este mort”, basistul formatiei KISS, Gene Simmons, revine cu noi afirmatii interesante.

„Formatiile mai tinere nu au succes pentru ca nu mai exista o industrie a discurilor, nu mai exista case de discuri, in sensul clasic al notiunii. Fanii au ucis aceste case de discuri.”, a explicat Simmons intr-un interviu la Graspop Metal Meeting. 

Eric Singer, tobosarul KISS, aflat si el in studio, a completat: Formatiile se straduiau sa reuseasca pe vremea noastra, cantau, plecau in turneu. Poate deveneau faimoase odata cu al treilea sau al patrulea material. Dar ce casa de discuri contemporana investeste in aceasta infrastructura asa incat trupa sa apuce sa scoata patru albume? Talentul este prezent, poate mai mult ca niciodata, dar nu este sustinut”.

Simmons
a continuat discutia prin a intreba daca organizatorii ar permite accesul liber la un eveniment ca Graspop. Cand jurnalistul i-a raspuns ca „nimic nu este gratuit”, artistul a spus vehement:

„Ba da, sharing-ul pe net este gratuit. Descarcarile sunt gratuite. Cand faci asa ceva, ucizi trupa, efectiv o omori. Pe noi nu ne afecteaza. Noi suntem de 41 de ani aici. Dar este foarte trist pentru grupurile care sunt la inceput. Vrem ca acestea sa reuseasca”, a declarat Simmons.

Eric Singer (tobe), colegul de trupa al basistului KISS, a intervenit pentru a explica mai bine afirmatiile acestuia.

„Cand Gene spune ca rockul a murit, nu se refera la faptul ca nu mai exista trupe bune ci vorbeste despre lipsa sansei din aceasta industrie. Efectiv li s-au luat oportunitatile de a ajunge ca Beatlesii sau ca Black Sabbath”, a completat Eric.

Urmariti versiunea video a interviului mai jos.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*