Ghost Ghatering 2013 – afla numele primei formatii confirmate!

Ghost Gathering 2013 va avea loc in perioada 12-13 iulie 2013. Cea de-a doua editie a festivalului de la Rasnov reuneste cei mai valorosi artisti din sfera muzicii Neofolk, Neoclassic Darkwave, Post Rock si Metal. Primul nume de pe afisul festivalului vine din Grecia in premiera absoluta la Chemarea Spiritelor din Rasnov: Chaostar.
Un proiect esential pentru scena Neoclassic Darkwave, Chaostar are patru albume in palmares in peste 10 ani de existenta si este organizat in forma unui ansamblu vocal-instrumental gotic intepretand cu mare succes impresionante oratorii contemporane. Chitaristul Septicflesh, Christos Antoniou, un artist desavarsit in scolile de muzica din Anglia, a construit si a dezvoltat Chaostar, initiativa pornita in urma succesului Septicflesh – „The Eldest Cosmonaut” din 1998; un moment definitoriu pentru muzica clasica prezenta in contextul Metal.
Ansamblul Chaostar propune un amestec rafinat de muzica clasica si experimentala, la polul opus de Septicflesh, chiar daca in componenta proiectului se regasesc artisti membrii in ambele proiecte. In prezent, artistii lucreaza la inregistrarea unui nou material anuntand prezenta pe urmatorul material a vedetelor Evil D. si Fernando Ribeiro. Prin urmare, pe scena Ghost Gathering 2013 se vor asculta si piese noi, marca Chaostar.
Ghost Gathering II: „The Call For Spirits” propune o experienta spirituala inedita calatorilor prin tara Barsei care vor ajunge pe Valea Cetatii Rasnov in luna iulie.
Ghost Gathering s-a dezvoltat ca o alternativa a evenimentelor urbane orientata catre natura, muzica „non-mainstream”, schimb intercultural si promovarea valorilor autohtone la nivel international. La prima editie au participat peste 50 de muzicieni, printre care amintim, Secrets Of The Moon, Trobar De Morte sau Leafblade.
Scena muzicala este completata de un program de activitati turistice, expozitii de arte vizuale si mestesuguri menite sa ofere publicului o experienta culturala completa. Ghost Gathering este un proiect deschis si accepta propuneri de proiecte artistice pentru dezvoltare in zilele evenimentului.
Accesul publicului va fi organizat in baza abonamentelor ce pot fi achizitionate in avans din reteaua Eventim si prin Metalhead la pretul de 50 lei abonamentul pana pe 15 martie 2013, 80 de lei in perioada urmatoare si 100 de lei in zilele evenimentului. Vor fi disponibile si bilete cu acces limitat pentru fiecare zi a festivalului. Pachetul contine loc in camping si acces la evenimentele Ghost Gathering 2013.

Sursa: Comunicat Cavalleria Events


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*