Sirenia, We Are Numbers, White Walls, Roadkillsoda și Asemic completează lineup-ul ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție ARTmania, care va avea loc în perioada 28-30 iulie, completează line-up-ul cu noi nume importante.

Sirenia (NO)

Sirenia (NO) este o formație gothic metal fondată în 2001 de către Morten Veland, fostul chitarist și vocalist al trupei Tristania. În poziția de compozitor pentru această trupă, Veland a făcut parte din cei care au definit genul gothic metal chiar de la începuturile lui. Până în prezent, Sirenia au lansat 9 albume, un EP și câteva single-uri. Între timp, single-urile lor au fost în topurile radio de profil din câteva țări. Al zecelea album Sirenia, Riddles, Ruins & Revelations, a fost lansat pe 12 februarie 2021 cu Napalm Records. Sirenia a fost în turnee în Europa, America Latină, America de Nord, Asia și Australia de aproape 20 de ani și a evoluat pe scenele celor mai mari festivaluri din Europa, alături de nume importante precum Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Aerosmith și Korn, ca să menționăm doar o parte dintre ele. Sound-ul Sirenia este un amestec de gothic metal și rock cu orchestrație clasică, la care se adaugă elemente din genurile extreme. Sound-ul lor are o baza solidă în tobe și bass, care sunt susținute de chitare ritm care sună masiv, acompaniate de clape atmosferice și condimentate cu viori melancolice și chitare cu 12 corzi. În fiecare clipă, muzica lor are melodie și groove. Stilurile vocale sunt la randul lor diverse, având și voci feminine, cor, growling, screams, voce clean masculină, șoapte și sample-uri. Piesele sunt intense și dinamice. Versurile gravitează în jurul reflecțiilor asupra vieții, morții, urii, paranoiei, anxietății și declinului mental în general.

We are numbers ( W3 4R3 NUM83R5)

Trupa metalcore, We are numbers s-a fondat în 2014 în Brașov și a susținut mai multe concerte de la înființare, spectacole în club și spectacole în deschidere pentru trupe precum Carnifex sau At The Gates, precum și festivaluri indoor și outdoor. Discul de debut, We are Numbers, a fost înregistrat și mixat la LowBass5 Studio de Adrian Uritescu și Mike Kalajian la Rogue Planet Mastering Studio din New York a terminat masterizarea. Artwork-ul a fost creat de Cristi Ianos. Albumul a fost lansat în aprilie 2018, la scurt timp după lansarea oficială a primului videoclip produs de Andrei Calmuc pentru single-ul A New Dawn.

White Walls (RO)

Fondată în 2009, trupa românească originară de pe malul românesc al Mării Negre, White Walls este asociată cu genuri precum metal progresiv, alternativ și metal melodic. White Walls are următoarea componență: chitaristul Alexandru-Eduard Dascalu (Dasu), vocalistul Eugen Brudaru, basistul Șerban-Ionuț Georgescu și bateristul Theo Scriosteanu. Al cincilea membru neoficial al formației este Mihnea Ioan Grecu, managerul trupei. White Walls împletește adesea elemente de întuneric și lumină cu riffuri necruțătoare, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Influențat de o varietate de subgenuri metal, sunetul a fost comparat cu diverse acte precum The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool. La aproape 2 ani de la lansarea materialului  Grandeur, trupa a decis să se desprindă de ciclul tradițional de lansare a albumelor, pentru a se concentra mai mult pe lansări de dimensiuni mici, care pot prezenta diferite fațete ale meșteșugului lor.

RoadkillSoda (RO)

Trupa și-a început activitatea în 2011 și a fost formată de chitaristul și compozitorul Mihnea Ferezan, alături de fratele sau, basistul Victor Vava Ferezan, tobosarul Alexandru Ghiță și vocalistul de la Luna Amară, Mihnea Blidariu. RoadkillSoda reprezintă cu adevărat esența stoner rock-ului, atât local, cât și în afară: vibe-ul anilor ’70, combinat cu riff-uri și solo-uri de bass grele, toate presărate cu o voce intensă și ritmuri care îți pun sângele-n mișcare. După albumul din 2014, Yo No Hablo Ingles, începând cu Space Echo and Time (2016) și Mephobia (2018), trupa a adoptat o abordare muzicală mai largă, atât cu influențe moderne, cât și vintage. RoadkillSoda a făcut turnee extinse și a devenit un act live cunoscut la toate festivalurile majore din România și regionale, precum Exit Festival, Los Almiros, Street Mode sau Rockstadt Extreme Fest. Trupa a finalizat mai multe turnee europene și a cântat în deschidere pentru Slash, cu Myles Kennedy, Billy Idol, Phil Campbell, Crowbar, Nick Oliveri, Therapy.

Asemic (RO)

Trupa a fost înființată în București în luna octombrie a anului 2013. Stilul muzical abordat este instrumental progressive metal, membrii căutând constant să experimenteze cu sunete și tematică din afara sferei metal. Cu 2 albume full length lansate până în prezent (Luminescentity – 2015 / Lucid – 2018) și un single (The 48th – 2016), grupul se pregătește pentru înregistrarea celui de-al treilea material full length. Asemic înseamnă : Alexei Nichiforof – bass, Liviu Maxim – tobe, Vlad Datcu – chitară..

Abonamentele pentru ARTmania Festival 2023 se pot achiziționa aici.

Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship” is financed with the support of EEA Grants within the RO-CULTURE Programme. The project has a non-reimbursable value of 980.230,30 lei (198.102,36 euro) and is carried out over a period of 12 months.

The EEA Grants represent the contribution of Iceland, Liechtenstein and Norway towards a green, competitive and inclusive Europe. There are two overall objectives: reduction of economic and social disparities in Europe, and to strengthen bilateral relations between the donor countries and 15 EU countries in Central and Southern Europe and the Baltics. The three donor countries cooperate closely with the EU through the Agreement on the European Economic Area (EEA). The donors have provided €3.3 billion through consecutive grant schemes between 1994 and 2014. For the period 2014-2021, the EEA Grants amount to €1.55 billion. More details can be found on www.eeagrants.org si www.eeagrants.ro.

RO-CULTURE Programme is implemented in Romania by the Ministry of Culture through the Project Management Unit. The Programme aims at strengthening social and economic development through cultural cooperation, cultural entrepreneurship and cultural heritage management. The total budget amounts to almost 34 million EUR. For more details access www.ro-cultura.ro.

ARTmania Festival, the first Romanian festival that developed the idea of combining art and entertainment in Romania, is a platform dedicated to promoting all forms of artistic expression inspired by rock culture.Since 2006, ARTmania has established itself as the main regional promoter of contemporary music projects. Music is the core component, but it is only a part of the experience that ARTmania Festival wanted to offer to art lovers from Romania and abroad. From the very beginning, ARTmania was conceived as a cultural platform to offer the public


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*