Discul ucigasului lui John Lennon a fost scos la licitatie

Un obiect destul de morbid a fost scos la licitatie pentru fanii Beatles si John Lennon, care ar putea fi interesati de el.

Este vorba despre discul cu autograful lui Lennon, semnat tocmai pentru Mark Chapman, ucigasul artistului. Chapman l-a impuscat pe Lennon la numai cateva ore dupa ce acesta i-a semnat albumul „Double Fantasy”.

Crima a avut loc pe data de 8 decembrie 1980. Discul a fost folosit ca proba in procesul impotriva lui Chapman.

Iata ce a spus Bob Zafian, purtatorul de cuvant al casei de licitatii „Moments In Time”, posesoarea discului.

Ne emotioneaza gandul ca vom scoate pe piata un articol cu o insemnatate istorica atat de mare. Nu am mai detinut pana acum un astfel de obiect, care sa aiba o asemenea provenienta”, a declarat Zafian.

Cat despre Chapman, el are o justificare nobila – daca mai poate fi vorba despre noblete in cazul lui – pentru dorinta de a scoate la licitatie discul.

Pe data de 8 decembrie 1980 l-am impuscat pe John Lennon, ceea ce a dus la decesul acestuia. Inainte sa fac acest lucru, l-am rugat sa imi semneze discul cu ‘Double Fantasy’. Mi l-a semnat si a trecut si anul: 1980. Dupa aceea, am ascuns discul in locul unde a fost gasit dupa ce am fost arestat. Am incercat sa intru de cateva ori in posesia acestui obiect, pentru a-l scoate la licitatie in vederea donarii banilor obtinuti din vanzarea lui unei asociatii caritabile pentru copii„, a scris Chapman in 1986 intr-o scrisoare adresata unei case de licitatii necunoscute.

Obiectul nu este la prima vanzare. El a mai fost scos o data la licitatie in 2003 pentru suma de 525.000 de dolari.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*