HIM: Urmareste noul videoclip si afla mai multe despre ingrijorarile lui Ville Valo

Formatia finlandeza HIM a lansat mult-asteptatul videoclip al piesei „Strange World”, un cover dupa artistul Kevin Grivois (Ke). Este vorba despre o inregistrare din studioul Finnvox, unde membrii formatiei interpeteaza live noul lor single.

De asemenea, Ville Valo, vocalistul trupei, a revenit in lumina reflectoarelor, acordand doua interviuri pentru revistele Metal Hammer si Sonic Seducer. Probabil cel mai renumit citat din primul material este „dragostea este un monstru cu foarte multe tentacule„, o afirmatie care face cinste imaginarului macabru al finlandezilor. 

In interviul acordat celor de la Sonic Seducer, Valo este descris ca fiind oarecum agitat si ingrijorat. Potrivit spuselor jurnalistilor, muzicianul este preocupat de felul in care va iesi noul album „Tears On Tape„, follow-up-ul discului „Screamworks: Love in Theory & Practice„, care nu a fost primit la fel de bine cum se asteptau artistii.

Chiar si asa, Ville Valo si-a asigurat fanii ca toti membrii formatiei asteapta cu sufletul la gura revenirea pe scena. Referitor la prestatia lor scenica, vocalistul a oferit cateva raspunsuri lamuritoare la intrebarea ziaristului de ce mainman-ul nu este mai „energic” in fata publicului.

Numesc atitudinea mea concentrare. Nu suntem Kiss si venim din Finlanda, unde exista o alta traditie in ceea ce priveste vocalistii. Acolo, cantaretul nu trebuie sa faca show, ci sa cante cat de bine poate. Uneori, este greu sa interactionezi cu publicul iar lucrurile pot deveni foarte stresante, mai ales cand trebuie sa te expui. Inaintea concertelor sunt oricum emotionat, cu atat mai mult cu cat a existat o pauza intre o prestatie si cealalta. Nu sunt omul care sa se dea in spectacol si sa bata palma cu fanii la concerte, in timp ce tipa: <Strigati pentru mine”, sau, ca Ozzy, „Let’s go fucking crazy”. Cred ca trebuie sa te deschizi in fata muzicii si sa te lasi dus de val. In cazul meu, nu este vorba despre abilitatile mele de entertainer. Nu vad cum acestea ar putea mari sau micsora caliatea muzicii pe care o cantam„, a declarat Valo. 

Intrebat de ce trupa sa nu a continuat turneul cu discul „Screamworks”, muzicianul a vorbit despre oboseala pe care a simtit-o dupa toata munca la album.

Eram epuizat si dezamagit. Am hotarat impreuna cu trupa ca este mai bine sa renuntam la concerte„.

Un mare aport la situatia creata l-a avut casa de discuri Warner Brothers, care nu a incurajat deloc formatia.

In legatura cu noul album, vocalistul a declarat ca va fi cel mai heavy, dar si cel mai melodios material al trupei, comparandu-l cu dinamica piesei „Buried Alive By Love”, de pe „Love Metal”

Anumite cantece sunt putin mai experimentale, dar noua din ele sunt foarte rock, pentru ca tempo-ul albumului va fi foarte rapid. Este cel mai hard material al nostru de pana acum. Cam ca <Buried Alive By Love>, foarte melodios si poate un pic ca Roy Orbinson amestecat cu Smashing Pumpkins si Black Sabbath, cu niste chitare ca acelea de la My Bloody Valentine, dar cu riffuri foarte Sabbath, in timp ce vocea ramane foarte frumoasa, fara tipete ca pe ultimul material. De data aceasta este vorba despre vibe-ul perfect. Uneori suna un pic ca si Kyuss, dar cu versuri siropoase ca acelea ale lui Orbinson, Elvis, Sinatra, Cash. Deci, in concluzie, ne intoarcem la vechea noastra formula: facem partile dure si mai dure, iar pe cele melodioase le facem si mai melodioase.”, a concluzionat muzicianul.

Urmareste videoclipul mai jos si citeste o traducere in engleza a interviului din Sonic Seducer AICI. Daca vrei sa vezi clipul la o calitate mai mare, fa click AICI


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*