Hteththemeth: “Noi am oferit totul și totul a mers ca uns”

Hteththemeth

Deşi Hteththemeth este o formație relativ nouă în peisajul mioritic, a reușit să-și confirme valoarea în scurt timp, atât prin ultimele concerte foarte reușite, cât și prin cea mai nouă realizare, locul doi la Finala Mondială GBOB, eveniment ce s-a desfășurat zilele trecute la Berlin.
Pentru unii dintre noi aceast loc nu a fost o surpriză, ci pur și simplu o confirmare a valorii trupei, a muncii depuse de fiecare membru în parte, a faptului că și în România se poate face muzică competitivă şi de calitate.


Iată că ați reușit să faceți o figură frumoasă în finala mondială GBOB și să ocupați locul doi, lucru pentru care vă felicităm! Ce v-a lipsit pentru a câștiga marele premiu?
Koldr:
Mulțumim mult! Nu cred că ne-a lipsit ceva anume, noi am transmis în cele 8 minute cât un concert întreg și la fel au făcut și Sinoptik, dar și alte trupe. Știu că a fost greu pentru juriu să aleagă un câștigător.
Lao: De lipsit nu ne-a lipsit absolut nimic. Noi am oferit totul și totul a mers ca uns. Doar că a mers la fel de uns și pentru cei de la Sinoptik, care au fost extraordinari. Probabil juriul a stat mult pe gânduri până să finalizeze deliberarea. 
Lucian: Eu nu cred că ne-a lipsit ceva anume pentru a câștiga competiția, poate doar norocul. Au fost multe trupe foarte bune, din care unele au avut o prestație excelentă, printre care și Sinoptik – câștigătorii din acest an.
Vlad: Mulțumim frumos! Cred că nu ne-a lipsit nimic, cel putin 4 sau 5 dintre formațiile participante puteau fi câstigatoare. Cred că ține de subiectivitatea membrilor juriului până la urmă, de ce a văzut fiecare dintre ei, de ce a urmărit fiecare dintre ei. Pe noi ne onorează în mod deosebit faptul că am primit majoritatea voturilor de la trupele din concurs.
Robert:
Mulțumim pentru felicitări! Ce ne-a lipsit? Mie, personal, mi-a lipsit Mila Kunis. Cu Mila Kunis, eu cred că am fi ocupat Locul 1.

… dacă ați reedita această finală credeți că ați reuși să ocupați locul 1?
Lao:
Dacă am reedita această finală ar fi exact la fel. E greu să oferi mai mult decât totul.
Robert: Cred că orice trupă care ar “reedita” finala și-ar acorda singura locul 1. Toate trupele și-au dorit să câștige, dar, din păcate, nu poate exista decât un singur câștigător, iar Sinoptik au meritat-o din plin. Noi suntem onorați de locul 2. Nu avem de ce să ne plângem.
Lucian: În teorie se poate orice, de la locul 1 la ultimul loc, având în vedere câte lucruri se pot întâmpla în timpul concertului. Oricum, noi avem privirea îndreptată înspre viitor, iar experiența finalei mondiale GBOB a fost una fantastică.
Vlad: Cum spuneam, cel putin 4 sau 5 dintre trupe ar fi putut câștiga, iar noi am fost una dintre acestea. Nu ne reproșam nimic.
Este clar că nu trebuie să vă reproșați nimic și suntem mândri de voi!


Cum a fost la Berlin, cum s-a organizat această finală, aţi fost mulţumiţi de condiţiile avute acolo?
Lao:
Totul a fost perfect. Organizare, primire, locație, distracție, totul extraordinar.
Robert: Am fost șocat de nivelul de organizare și profesionalism pe care l-au prezentat toți cei care au fost implicați în organizarea GBOB-ului. Am fost mereu informați de tot ceea ce trebuie să facem, cazarea a fost confortabilă și curată, evenimentul s-a încadrat perfect în orar, personalul tehnic ne-a ajutat enorm, publicul a fost incredibil, sunetul a fost incredibil, locația a fost incredibilă. Avem multe de învățat de la germani.
Lucian: Totul a fost foarte complicat, dacă ținem cont de complexitatea serii, au cântat 14 trupe în concurs și apoi a urmat încă o trupă în recital. Cu toate acestea, eu consider că toată lumea din echipa de organizare și-a facut treaba cât se poate de bine și la un nivel foarte bun de profesionalism. Locația a fost una inspirat aleasă, având atmosfera de libertate de exprimare pentru care e vestită viața de club și de noapte a Berlinului.
Koldr: Da, totul a fost la un nivel înalt! Organizarea a fost impecabilă, la fel și sunetul, luminile, atmosfera!
Vlad: Eu am fost foarte impresionat de profesionalismul celor care s-au ocupat de scena, sunet si lumini. Ne-am speriat cu totii cand am vazut programul zilei – 10 minute pentru proba de sunet, cu tot cu instalare, și 4 minute timpul de „changeover” in concurs. Nu credeam ca va fi posibil așa ceva. Ei bine, a fost. Și nu numai că a fost posibil, dar a mers totul strună și sunetul a fost excelent, atât în sală, cât și pe scenă. În rest, totul perfect – cazare, club, organizare, ne-am simțit respectați ca oameni și ca artiști.

Ce vreți să transmiteți viitoarei formații din România care va participa la următoarea finală mondială GBOB?
Lao:
Să facă exact ceea ce simte! Fără niciun compromis. 
Robert: Naturaletea este cheia. Muzica trebuie să vină din spirit și să fie o exprimare sonică a personalității artistului. Evident, toți cei care participăm la GBOB, vrem să câștigăm GBOB, dar atunci când urcăm pe scenă, trebuie să tratăm concursul ca pe oricare alt concert. Transmitem cu aceeași relaxare și intensitate și nu corupem mesajul, pentru a încerca să ne facem mai plăcuti de juriu. Bafta multă și arătați că și în România se face muzica bună!
Lucian: Să creadă în ei. Asta este lucrul cel mai important. Ai 8 minute să dai tot ce poți și asta o poți face doar în urma unei pregătiri foarte bune și dacă ai multă încredere în mesajul tău și în muzica proprie. Nu vă fie frică de riscuri, nu vă fie frică de idei inovatoare și țineți cont că nu există rețete de succes (vezi cazul Lordi la Eurovision).
Koldr: Să nu țină cont de vreo „regulă” legată de muzică sau de show și să aibă încredere în ei înșiși. Dacă au câștigat GBOB România, înseamnă că merită să reprezinte țara și să fie pe scena finalei mondiale!
Vlad: Dați tot ce aveți mai fain în voi la orice concert și la orice concurs, fiți sinceri cu voi și cu publicul vostru și totul va fi perfect.

Un asemenea eveniment este un prilej foarte bun de a intra în contact cu alte formații, promoteri, organizatori de concerte etc. Ați profitat de această oportunitate?
Lucian:
Atmosfera generală a fost super faină! Am intrat în contact cu multă lume și ne-am împrietenit atât cu alte trupe, cu organizatorii evenimentului, cât și cu alți organizatori prezenți la fața locului însoțind alte trupe. Daca ar fi să descriu finala mondială GBOB cu un singur cuvânt, acesta ar fi PRIETENIE.
Lao: Absolut! Am legat niste prietenii foarte solide, pe toate planurile.
Vlad: Am vorbit mult cu oamenii prezenți la finală. Și cu cei din echipa de organizare, dar mai ales cu cei din trupele participante. Întotdeauna e plăcut să cunoști asemenea oameni faini și să schimbi impresii despre ce înseamnă muzica pentru fiecare, despre cum e mișcarea muzicală în țările de unde vine fiecare trupă. Am cunoscut și oameni dornici de colaborări, am primit și cuvinte frumoase din partea unor oameni cu mare experiență în industria muzicală.
Robert: Absolut! Oamenii sunt prietenoși si dornici să ajute.
Koldr: Da.


Cu siguranță că prin această finală, pe lângă faptul că v-a adus o recunoaștere a meritelor, orizonturile voastre şi  prioritățile s-au schimbat. Cum vedeţi voi acum formația, după ce aţi câştigat acest premiu important?
Lao:
Prioritățile noastre au rămas neschimbate. Vrem să transmitem în continuare sentimente faine prin intermediul muzicii pe care o facem și asta e prioritatea numărul unu. Obținerea unui loc fain în cadrul finalei mondiale GBOB era în plan de când ne-am înscris la acest concurs. Ceea ce urmează vine ca și continuare a acestui episod din existența noastră.
Robert: După GBOB, eu văd formația asta exact la fel ca înainte de GBOB. Hteththemeth este dragostea mea și nu o să o abandonez pentru nimic în lume. Locul 2 la GBOB este o validare a eforturilor noastre și sunt mândru de faptul că munca noastra este de calitate și apreciată de atâta lume. Sper ca acest premiu va aduce un plus de imagine pentru noi și ne va ajuta să ne împlinim visul de a cuceri lumea.
Lucian: Sincer, nu știu dacă prioritățile noastre ca trupă s-au schimbat în urma acestei finale. Noi din start ne-am propus lucruri mari și cred că deja am reușit o parte, începând cu finala din România a GBOB, cu videoclipul și cu prima parte din turneul de lansare a albumului BEST WORST CASE SCENARIO. Participarea la finala mondială GBOB și locul obținut ne-au adus cu siguranță mai aproape de scopurile noastre, deschizându-ne niște uși la care nu aveam acces până acum. Rămâne să vedem cum vom reuși să gestionăm momentul.
Koldr: Nu știu dacă am putea spune că ni s-au schimbat prioritățile. Sigur, locul 2 la GBOB ne va da un boost de încredere și foarte probabil și de imagine, dar vrem să facem în continuare muzica noastră neumană și să ajungem în toate colțurile universului.
Vlad: Totul e la fel. Poate că am câștigat un capital de imagine, cu siguranță am învățat enorm din această experiență și am primit încă o “injectie” cu încredere după prima parte a turneului Best Worst Case Scenario, pe care noi o considerăm foarte reușită. Dar scopul nostru ramâne același – să facem muzica de calitate, sinceră, fără compromisuri, să dăm tot ce putem mai fain din noi la fiecare spectacol și în fiecare piesă, să ducem muzica noastră și povestea Hteththemeth cât mai departe, în mințile și sufletele cât mai multor oameni și neoameni.

Ce urmează în următoarea perioadă în calendarul trupei?
Lao:
Așa cum spuneam, ceea ce urmează constă în continuarea poveştii Hteththemeth: noi concerte pe la diverse festivaluri, concerte de club, poate noi compoziții. Următorul episod important este cel numit Wacken Metal Battle – Finala Natională de la Sibiu, pe 23 iunie.
Robert: Urmează încă o mare bătălie, cu finala Wacken Metal Battle. Abia așteptăm!
Koldr: Urmează Finala Națională Wacken Metal Battle, pe 23 iunie. Apoi vom participa la câteva festivaluri, printre care Rock Over Luduș și Rockstadt Extreme Fest. Vom reuși să stăm și mai relaxați la sala de repetiții, vom avea timp să punem țara la cale și poate vom avea și ceva inspirație.
Vlad: Mereu avem mintea ocupată cu proiecte noi legate de Hteththemeth. Urmează, după cum au spus și colegii mei, Wacken Metal Battle, Rock Over Ludus, Rockstadt Extreme Fest. Apoi vrem să continuăm turneul Best Worst Case Scenario, început pe 1 aprilie cu un spectacol organizat chiar de Maximum Rock. Sunt încă multe orașe din țară în care nu am dus spectacolul nostru. Vrem să mai filmăm un videoclip, vrem să compunem piese noi, vrem să lansam site-ul oficial al trupei și cine știe ce ne mai trece prin cap. O să auziți des de noi în continuare! Noi suntem Hteththemeth!
Vă doresc baftă la
Wacken Metal Battle, pe 23 iunie la Sibiu. Suntem cu ochii pe voi!


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*