Incep inscrierile pentru W:O:A Metal Battle Romania 2013

Luni, 15 octombrie 2012 este prima zi in care trupele romanesti de rock se pot inscrie pentru faza nationala a concursului W:O:A Metal Battle. Ultima zi de inscrieri este 15 ianuarie 2013 urmand ca pana la 15 februarie 2013 sa fie anuntate trupele care se vor lupta in semifinalele regionale pentru un loc in finala nationala.

Formatiile care vor sa se inscrie in preselectie trebuie sa trimita pana la data de 15 ianuarie 2013 o biografie a trupei (engleza + romana), 2 fotografii promo si adresa web (myspace, pagina personal, etc.) unde se pot asculta cel putin trei compoziții proprii. In urma preselectiei un juriu international va desemna trupele care vor participa in semifinalele nationale. “Numarul tot mai mare de trupe care se inscriu in aceasta competitie certifica faptul ca W:O:A Metal Battle este un concurs important pentru trupele tinere de rock din Romania, iar valoarea formatiilor care au castigat finala nationala este o dovada a faptului ca fenomenul rock din Romania este in continua crestere” a declarat Laurentiu Straut, promotorul W:O:A Metal Battle in Romania.
 
Formatia din Romania declarata castigatoare in finala de la Sibiu va avea sansa de a urca pe scena unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfasoara anual la Wacken, in Germania, si se bucura de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din intreaga lume! Pana acum formatiile care au reprezentat Romania in finala internationala de la Wacken au fost: X-plod (Bucuresti) 2009, Altar (Cluj-Napoca) 2010, Bucovina (Iasi) 2011 si Gothic (Petrosani) 2012. Incepand cu editia din 2012, datorita numarului tot mai mare de trupe inscrise, am decis organizarea de semifinale regionale in Timisoara, Cluj, Iasi si Bucuiresti, finala desfasurandu-se la Sibiu.
 
Trupele participane la finala de la Wacken vor primi din partea partenerilor concursului, premii precum Artist Price Endorsement Deals. Incepand cu editia din 2012 castigatoarea finalei internationale va obtine ca premiu un contract cu casa de discuri Nuclear Blast – cea mai mare casa de discuri heavy-metal independenta din lume. In prezent, W:O:A Metal Battle se desfasoara in 30 de tari diferite din intreaga lume. Din 2004, de cand se desfasoara anual, W:O:A Metal Battle a devenit cel mai mare concurs international de talente pentru tinere trupe ale genului. Finala internationala va avea loc in cadrul marelui festival Wacken Open Air 2012, pe scena W.E.T. Stage.
 
Program concurs:
15.10.2012 – 15.01.2013: inscriere trupe candidate
15.02.2013 – anuntarea trupelor calificate in semifinalele regionale

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*