Interviu cu Kistvaen: „Black-metalul nu poate fi cantat mecanic”

Intr-o cultura din ce in ce mai superficiala si mai preocupata sa exploateze tot ceea ce este usor de inteles, comercial si distractiv, arta abisala isi gaseste destul de greu locul. 

Cu toate acestea, ea ramane domeniul predilect al sufletelor intunecate care isi gasesc casa doar in zonele mai putin cercetate ale experientei umane.

Black metalul depresiv este una din fetele acestei „arte abisale” si reprezinta un subgen al black-ului profesat doar de cei care nu se tem de „bau-bau-ul” pe care il purtam cu totii in interior.

KISTVAEN este prima formatie romaneasca, adepta a acestui stil, care a cantat live black metal depresiv si a deschis apetitul publicului pentru o astfel de exeperinta.

Statutul black-metalului este destul de problematic intr-o societate precum cea romaneasca pentru ca foarte putine forme alternative de arta isi au locul in mediul cultural destul de retrograd din tara.

Maximum Rock Magazin a stat de vorba cu Fenrir, chitaristul formatiei Kistvaen, despre locul black-ului depresiv pe scena muzicala authotona, dar si despre viitorul albumul al grupului si planurile pentru 2014.

Cititi mai multe AICI. 

Sursa foto: Facebook


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*