Leaves’ Eyes – Symphonies Of The Night

Noul album al formatiei LEAVES’ EYES – „Symphonies Of The Night” (26.11.2013), pe care publicul din Romania a avut ocazia sa o vada live in cadrul editiei din 2013 a celui mai mare eveniment metal al toamnei in tara, „Maximum Rock Festival”, este pe departe cel mai bun efort discografic de pana acum al trupei norvegiano/germane.

Nu numai ca Liv Kristine este in forma vocala maxima, dar ea experimenteaza cu niste note pe care, pana acum, nu ne-a fost dat sa le auzim de la delicata solista. Alexander Krull straluceste si el, atat prin glasul sau dur si profund, cat si prin compozitiile care sunt mult mai slefuite si complexe.

Leaves’ Eyes imprumuta cateva trucuri de la colegii de la Nightwish, creand peisaje sonice vaste si intesate de tot felul de artificii. Spre deosebire de lansarile precedente, „Symphonies of The Night” nu mai are un sound atat de comprimat, lasand „greutatea” metalului sa se faca simtita.

Albumul aminteste chiar si de formatii „uitate” precum Theater Of Tragedy sau Tristania si invie cate ceva din vechiul vibe „goth”. Nu sunt atat de pregnante insertiile folclorice, discul mizand mai mult pe latura symphonic, gotic si heavy.

Piesele care ies in evidenta sunt “Hell to Heaven,” “Galswintha,” and “Hymn to the Lone Sands”, dar nu ne este rusine nici cu baladele fragile ca „Ophelia”. Cantecul care da numele discului, „Symphonies Of The Dead”, este un title track numai bun si relevant, rezumand spiritul noului material.

„Symphonies Of The Night” va recastiga de partea lui Liv Kristine and Co. vechii fani Theater Of Tragedy si va aduce noi ascultatori din zona Nightwish.

Tracklist:
1.     „Hell to the Heavens”       
2.     „Fading Earth”       
3.     „Maid of Lorraine”       
4.     „Galswintha”       
5.     „Symphony of the Night”       
6.     „Saint Cecelia”       
7.     „Hymn to the Lone Sands”       
8.     „Angel and the Ghost”       
9.     „Éléonore de Provence”       
10.     „Nightshade”       
11.     „Ophelia”       
12.     „Eileen’s Ardency”

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*