Licentiat in…rock! Universitatile unde se studiaza muzica dura

476 vizualizări

Muzica rock nu mai este privita demult ca un fenomen fara relevanta in domeniul culturii.

Dimpotriva, foarte multe institutii prestigioase de invatamant ii acorda atentia cuvenita.

Cand spunem „prestigioase”, ne referim la nume ca, de exemplu, Cornell si Stanford. Pe langa aceste nume mari, mai exista o multime de alte universitati preocupate de acest gen.

Vorbim despre cursuri teoretice, dar si practice, oferite de scoli speciale de muzica rock, unde se preda fix ceea ce vrea orice viitor trupet sa invete.

Consultati lista de mai jos pentru a afla unde sa va inscrieti ca sa aveti parte de o educatie „dura”.

Stanford

La Stanford, veti avea parte de un curs intitulat cum nu se poate mai bine: „Rock, Sex & Rebellion”, adica „rock, sex si rebeliune”. Cursurile constau in studierea efectului si a semnificatiei muzicii rock in cultura americana precum si in intelegerea diferentelor dintre genurile de rock si ceea ce a motivat dezvoltarea acestora.

Nottingham

La Universitatea din Nottingham aveti parte de un curs in materie de muzica metal. Acesta nu se concentreaza excluziv asupra aspectului teoretic, ci si asupra celui practic, invatandu-va sa esentialele muncii intr-o formatie, dinamica acesteia, afacerile din spatele metalului, contextul aparitiei metalului, imbunatatirea abilitatilor componistice si asa mai departe. Este probabil printre putinele cursuri de acest gen din lume, daca nu singurul!

Nebraska

Aici gasesti un curs despre istoria rockului si despre implicatiile sociopolitice ale acestui gen de muzica. Este vorba despre o abordare mai conventionala si mai concentrata pe aspectul istoric. Cu toate acestea, tot e mai bine decat nimic.

Cornell

Prestigioasa Universitate nu fuge de cursurile de specialitate. Aici ai ocazia sa inveti despre mostenirea culturala a muzicii rock, despre impactul acesteia asupra dezvoltarii culturilor alternative, despre relatia ei cu alte genuri, ca jazz-ul, blues-ul, pop-ul s.a.m.d si, nu in ultimul rand, despre figurile emblematice ale muzicii rock.

Rochester

La Rochester, exista tot un curs de istorie a muzicii rock, caruia nu ii este dedicat la fel de mult timp ca altor studii, insa acesta este foarte apreciat de studenti din moment ce conducerea Universitatii il pastreaza.

Indiana

La aceasta Universitate, se preda un curs despre muzica rock inca din anul 1982! Visam noi la asa ceva? Fireste ca nu. Oricum ar fi, acum exista mai multe abordari ale acestui domeniu, exprimate intr-un numar mai mare de cursuri.

Oxford

La Oxford se predau numeroase cursuri de istoria muzicii, in care se vorbeste pe larg si despre rock sau metal. Ce este important este ca Oxford-ul sustine activ acest gen de muzica prin incurajarea comunitatilor muzicale din campus. Aici este stimulata creativitatea iar studentul nu este doar un robot care trebuie sa stie tot ci un individ cu resurse interioare, o persoana pe ai carei umeri sta povara viitorului.

Detroit School of Rock and Pop

O scoala mai neconventionala ai carei elevi invata direct elementele componente ale acestor genuri de muzica: rockul si pop-ul. De la studii despre dinamica industriei muzicale la cursuri specifice de muzica, Detroit School of Rock are tot ce va trebuie.

School of Rock

Aceasta institutie este sustinuta inclusiv de Josh Homme de la Queens of The Stone Age.

Exista si la noi o Scoala de Rock unde tinerii pot invata direct bazele acestui gen. Pentru mai multe informatii, faceti click AICI.

Oare cand se va preda si in facultatile noastre cate un curs consistent despre genul nostru preferat de muzica?


1 Comment on Licentiat in…rock! Universitatile unde se studiaza muzica dura

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*