Manowar a dat în judecată organizatorii festivalului Hellfest

Ediția din 2019 a festivalului Hellfest a fost una controversată datorită anulării concertului formației Manowar, care erau headlineri. Organizatorii au spus că trupa a anulat în ultima clipă și asta nu ține de ei, însă băieții din Manowar n-au fost de acord cu această afirmație.

Concertul Manowar din Istanbul de pe data de 20 iulie a fost pus pe pauză de frontman-ul Joey DeMaio, fiind hotărât să le explice fanilor ce s-a întâmplat cu adevărat în cadrul festivalului Hellfest și să lămurească pe toată lumea, în special pe, așa cum îi numește el, „pupincuriștii de pe internet” care i-au crezut în stare să anuleze un concert atât de important.

Sat, Jul 20, 2019 – MANOWAR @ KüçükÇiftlik Park – Istanbul, Turkey

Geplaatst door MANOWAR op Zaterdag 20 juli 2019

Ieșirea nervoasă, dar eliberatoare, a lui DeMaio, începe cu reaminterea primului lor concert: Primul nostru concert a fost în fața a șapte oameni – șapte! Ok? Unul era managerul nostru, iar altul un barman. Deci dacă cineva spune ‘Păi e Manowar, ei trebuie să aibă o scenă mare, trebuie să aibă aia, aia…’ Nu. Trebuie să avem fanii tratați așa cum se cuvine și să avem un organizator care își respectă partea de contract.

În 1983, noi am semnat un contract în sânge, continuă DeMaio. Motivul pentru care l-am semnat e că am vrut ca lumea să știe că Manowar e o formație care nu-și va bate niciodată joc de fani și nu va cânta muzică nasoală sau să chinuie fanii cu sunet prost, lumini proaste sau fără echipament.

Promoterii au cauzat fiecare problemă, nu Manowar. Gândiți-vă la asta: am avut, doar turneul ăsta, 30 de showuri in 13 țări. Am cântat în Israel – nicio problemă. Nouă în Rusia – nicio problemă. Unul în Ucraina, unul în Belarus, două în Republica Cehă, cinci în Germania, Danemarca, patru în Norvegia. Am cântat pentru 650 de oameni la Polul Nord într-un oraș cu 2000 de oameni și 4000 de urși plari. Deci nu-mi spune că Manowar sunt dive. Am fost acolo pentru că am vrut să cântăm pentru oamenii de acolo care n-au avut niciodată parte de un concert heavy metal. Deci patru în Norvegia, două în Anglia, unul în Sueda, unul Grecia, unul Bulgaria și acum aici. Deci cine-i de vină? Manowar? Nu! O țară, un concert din toate astea, acolo e o problemă. Deci a cui e vina?

Adevărul e că i-am dat în judecată. Nu ne jucăm. Nimeni nu își bate joc de fanii noștri. […] Am încredere că o să câștigăm și când o s-o facem, o să luăm banii și o să găsim o țară și un oraș în țara aia care ne primește și o să facem un concert gratis și toată lumea e invitată. Îmi dau cuvântul că o să se întâmple. Aveți cuvântul meu, al lui Eric (Adams, voce), E.V. (Martel, chitară) și Anders (Johansson, tobe) și a întregii noastre echipe – echipa noastră loială pe care o avem de 30 de ani – că o să facem așa cum spunem.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla și dacă acest concert chiar va avea loc. Dacă va avea, probabil vor avea nevoie de o țară cu mult loc liber pentru că toată lumea e… multă lume.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*