Maximum Rock sprijina scena rock tanara din Romania: Hiatus M

729 vizualizări

Dam startul seriei de interviuri si articole dedicate scenei tinere de rock din Romania cu HIATUS M!

Povestea tinerei formatii incepe in 2010 la Baia-Mare, dar face si un periplu prin Cluj-Napoca, unde solistul grupului, Glad Condor, urmeaza Conservatorul.

Ceea ce diferentiaza Hiatus M de restul grupurilor este dorinta foarte bine conturata de a crea un rock modern, deloc tributar vechilor „tropi” care caracterizau, pana nu demult, muzica grea autohtona.

Baietii pun mana pe „nomenclaturi” si isi intituleaza stilul „Synthrock”, luandu-si drept model formatii precum Muse sau 30 Seconds To Mars, dar si grupuri din zona alternativa, ca Linkin Park.

Initiativa trupei este salutara si merita sa fie apreciata deoarece dovedeste ca scena muzicala locala evolueaza si refuza sa ramana blocata in aceleasi clisee.

Pentru 2014, Hiatus M are de gand sa lanseze primul EP, grupul avand deja un demo, intitulat „Save Me”.

Aflati mai multe despre Hiatus M din mini-interviul de mai jos.

Ce reprezinta Hiatus M si care este „agenda” voastra muzicala?
In primul rand, „hiatus” ca si termen muzical inseamna „pauza”. Insa, in cazul nostru, „hiatus” este acel scurt moment de „stop” dintre doua ganduri. Cat despre acel „M”, litera de la finalul numelui, aceasta reprezinta locul in care ne-am nascut si pe care il vom iubi intotdeauna, adica Maramuresul. Aceasta litera nu ne va lasa niciodata sa uitam de unde am pornit si nu ne va permite sa ne instrainam de oamenii dragi noua care ne-au fost mereu alaturi.

Despre agenda noastra muzicala putem spune doar ca nu se limiteaza la o tema sau alta; cantam despre ceea ce simtim, incercam sa expunem, prin muzica, viziunea noastra asupra lumii si sa transmitem un mesaj ascultatorilor.

Ce inseamna „synthrock”? Cum ati defini acest label si de ce l-ati ales?
Totul se rezuma la sound, iar in viziunea noastra, termenul de synthrock inseamna rock imbinat cu muzica moderna, in speta, elemente electronice avand ca instrument de baza sintetizatorul.
Am pornit pe acest drum din dorinta de a da o noua „culoare” rock-ului, de a obtine un sound mai aparte. Initiativa noastra este cea de a depasi granitele pe care instrumentele clasice le impun.
Sintetizatorul este un instrument, care din punctul nostru de vedere, nu are limite si mereu iti confera sansa de a descoperi ceva nou.


Ce formatii straine va inspira? Dar formatii romanesti?
In principiu suntem deschisi la aproape orice gen de muzica, atata timp cat este de buna calitate. Totusi, daca ar fi sa dam cateva exemple de trupe care ne inspira, acestea ar fi : Muse, 30 Seconds to Mars, Linkin Park, Hurts, Iron Maiden etc. Cu tot respectul pentru muzica romaneasca, nu putem spune ca am fost foarte influentati de aceasta deoarece cu totii am crescut ascultand trupe straine precum : Scorpions, Pink Floyd, Bon Jovi, AC/DC etc.

Care sunt planurile de viitor?
Pentru anul 2014 avem cateva obiective. In primul rand, vrem sa lansam primul nostru EP, cel mai probabil in prima jumatate a anului. De asemenea, dorim sa realizam si sa lansam un prim videoclip. Cat despre viitoarea activitate concertistica, putem spune ca avem in vedere organizarea unor concerte prin tara dar si participarea la anumite festivaluri. Totodata ne-am propus sa indraznim mai mult si sa incercam sa prestam si in afara tarii. Cu alte cuvinte, dorinta noastra este sa intram incet in industria muzicala si in cativa ani de zile, speram ca vom reusi sa reprezentam Romania peste hotare.

Unde va putem vedea live?
Anul acesta ne-am concentrat foarte mult pe munca de studio iar in acest moment, singurul concert confirmat pentru sfârsitul acestui an este in Baia Mare pe data de 14 Decembrie.

Componenta:

Glad Condor – voce
Lucian Vasiac – bas
Gabriel Suta-Noje – chitara

Hiatus M pe Facebook

Stii o trupa care merita promovata? Ai la randul tau o formatie fresh care are nevoie de expunere? Afla mai multe despre initiativa Maximum Rock AICI. 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*