Mihai Tivadar (Dirty Shirt): noul album „Get Your Dose Now” este o continuare naturală a albumului precedent, „Letchology”.

Mihai Tivadar / Foto: Theodor Tudose (RoEvent)

Înaintea ultimelor două concerte programate în cadrul primului turneu de promovare al noului album „Get Your Dose Now”, semnat Dirty Shirt, l-am rugat de Mihai Tivadar (leader-ul formației maramureșene) să ne răspundă la câteva întrebări scurte…

Pe 1 aprilie 2022 ați lansat un nou material discografic intitulat „Get Your Dose Now”. Care sunt până acum reacțiile din țară și din străinătate?
Excelente, normal :). Consider că e un album foarte reușit, variat, o continuare naturală a albumului precedent, „Letchology”.

Dirty Shirt – „Get Your Dose Now”

Ultimele 2 concerte, dintr-un prim turneu național, se vor desfășura la Oradea si Timișoara…
Într-adevar am „profitat” de faptul că situația sanitară s-a ameliorat, și în ciudat anulării turneului european din martie, am putut lansa noul album cu un turneu in-door național. Au fost câteva concerte extraordinare, reușind chiar un sold out la Form Space în Cluj Napoca. Vom încheia prima parte a turneului cu un week-end în aer liber pe coasta de vest a țării. Vineri 13 mai, vom cânta la Bers Nova (Bors, Oradea), cu această ocazie lansând și o ediție de vară a berii „Salbatyika by Dirty Shirt”. Al doilea concert va fi pe 14 mai la Timișoara (In Spatele Casei, Casa Tineretului Timisoara), unde vom cânta în premieră alături de ultimele două recrutări în Transylvanian FolkCore Orchestra (TFO): Paula Gherasim (vioara Syn Ze Sase Tri, Raven’s Heart) și Anca Cosmescu (viola, Raven’s Heart).

Sunt foarte multe formații tinere care și-ar dori să cânte în deschiderea concertelor voastre. Care este motivul pentru care foarte rar luați trupe în deschidere în cadrul concertelor de club?
Mereu am fost adeptul trupelor în deschidere, însă din păcate, la concertele din această primăvară a fost prea complicat din punct de vedere logistic și tehnic, astfel că am fost nevoiți să renunțăm la aceste formații din deschidere.

Pe 28 mai cântați la Iubim 2 Roți în Bucureșți, în calitate de headliner, alături de TFO. Poate fi considerat acest eveniment o repetiție generală înaintea evenimentelor foarte mari la care o să participați în lunile următoare în Europa? Mă refer aici în principal la concertul de la HellFest pe care îl aveți alături cu TFO.


Nu putem spune că Iubim 2 Roti e o „repetite generală” inainte de Hellfest, din mai multe motive: va fi un alt public, un setlist mult mai lung și o echipă artistică și tehnică un pic diferită, în functie de disponibilitățile muzicienilor din TFO. Mai mult, concertul de la Iubim 2 Roți momentan e singurul prevăzut în România în această formulă, ceea ce îl face cu siguranță unul „special”.

Aceste concerte alături de TFO implică foarte multe resurse, energie, echipă tehnică suplimetară și multe altele. Cât de importante sunt pentru voi aceste evenimente alături de TFO?
Într-adevăr, un concert alături de TFO implică o producție și logistică total diferită. Asta implică nu doar mai multi muzicieni, dar și o echipă tehnică mai mare, mijloace de transport suplimentare, cazari, mese, etc…Dar în același timp, atunci când e posibil, ne dorim să cântăm în gașcă mare, show-ul e la alt nivel.

Sunteți înscriși într-un concurs care vă poate aduce o nouă participare la Pol’and Rock. Poți să ne oferi mai multe informații?


În fiecare an, festivalul Pol’and Rock (cel mai mare festival de muzică din Europa) organizează un concurs cu formațiile participante în ediția precedentă. Trupa care câștigă, va reveni pe Main Stage-ul festivalului. Noi am avut șansa să cântăm anul trecut la Pol’and Rock, și chiar cu o ediție de pandemie limitată la 20.000 spectatori, a fost unul din cele mai memorabile concerte Dirty Shirt. Astfel, ne dormi foarte mult să revenim, mai ales la o ediție fără restricții…
Dacă doriți să ne sprijiniți, puteți vota Dirty Shirt aici: https://polandrockfestival.pl/o-festiwalu/zloty-baczek-2022-zaglosuj/  …și puteți viziona concertul nostru de anul trecut mai jos:

În urmă cu ceva timp ați făcut un anunț referitor la viitoarele colaborări cu doi toboșari. Poți să ne dai mai multe amănunte astfel încât fanii să înțeleagă foarte clar faptul că Vlad Țoca, actualul toboșar, nu părăsește trupa Dirty Shirt?
Vlad nu părăsește trupa, pur și simplu are mai puține zile disponibile decât cele necesare, astfel am fost nevoiți să facem un anunț public pentru postul de baterist live pentru câteva concerte la vară. Am primit multe candidaturi de la muzicieni excelenți, însă în cele din urmă am decis să colaborăm cu Flavius Hosu (Phoenix) și Sergio Ponti (Dordeduh).

Pregătiți materiale noi pentru următoarea perioadă?
Nimic J. Tocmai am lansat noul album și începem turneul de promovare. Să nu uităm că, din păcate, albumul precedent „Letchology” nu s-a bucurat de un turneu complet, deoarece a fost întrerupt de pandemia covid la jumatate. Așa că anul acesta prioritatea este turneul, chiar ne-au lipsit concertele. Pe urmă vom vedea, sunt deja planuri pe termen mediu, însă e prea devreme să le anunțăm.

Mult noRock și chef de Rock!
Mulțumim!

Reamintim că biletele pentru următoarele concerte la care participă formația Dirty Shirt sunt disponibile online prin AmBilet.ro la următorul link: https://www.ambilet.ro/dirtyshirt/ 


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*