Rezultatul final al concursului East European Metal Alliance

East European Metal Alliance Festival 2023 va avea loc pe 6 mai la Centrul Cultural Faber din Timișoara. Vor participa trupele Dirty Shirt și alte trei formații din Polonia, Slovacia și Cehia. Pe lângă acestea, vor fi incluse și două formații câștigătoare ale concursului căruia i s-a dat startul pe data de 13 aprilie și care a luat sfârșit pe 27 aprilie, la miezul nopții.

Concursul „East European Metal Alliance Festival” s-a adresat formațiilor rock din județul Timiș. Astfel, în perioada 13-20 aprilie s-au înscris la concurs formații care au cel puțin 50% din membri locuitori în acest județ. Înscrierile s-au făcut online, prin email la știri@maximumrock.ro, dosarul de înscriere conținând: biografia trupei, rider tehnic, linkuri audio și video (inclusiv live-uri). Trupele care s-au înscris la concurs au fost Imund, Weeping Assault și Dincolo de Ziduri, însă ulterior trupa Imund s-a retras din concurs. 

Selecția câștigătorilor a fost realizată prin combinarea votului public (50%) și a unui juriu (50%) format din organizatori (Promusic Events, Centrul Cultural Faber) și trupele confirmate la festivalul „East European Metal Alliance Festival” (Dirty Shirt – România și trei formații din Polonia, Slovacia și Cehia). Astfel, conform acestor criterii, trupele câștigătoare ale concursului sunt: Dincolo de Ziduri (locul I) și Weeping Assault (locul II).
Premiile vor fi acordate după cum urmează:

Locul 1 :

  • participare la festivalul East European Metal Alliance, din data de 6 mai 2023, ce se va desfășura la Centrul Cultural Faber din Timișoara
  • invitație de a deschide concertul formației Wolfarian din Brno (Cehia), din data de 07.10.2023
  • premiu 7.500 lei brut

Locul 2 :

  • participare la festivalul East European Metal Alliance, din data de 6 mai 2023, ce se va desfășura la Centrul Cultural Faber din Timișoara
  • premiu 2.500 lei brut

Biletele pentru East European Metal Alliance Festival 2023 pot fi achiziționate de pe AmBilet.ro, primele 50 dintre acestea având preț promoțional.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*