Mikael Akerfeldt (Opeth): „Metalistii vor sa fie serviti cu un Happy Meal de fiecare data”

Intr-o discutie purtata de jurnalistii de la Metalhammer cu Mikael Akerfeldt (Opeth) si Daniel Cavanagh (Anathema), artistii si-au exprimat viziunea despre fanii miscarii metal.

Daniel sustine ca fiecare trupa pe care a adorat-o, a mers mai departe. De mentionat ca la fel a facut si trupa sa, Anathema, cei care au pornit de la doom metal si au ajuns la un ambient rock splendid:

Toti compozitorii buni, fie ca vorbim despre Black Sabbath sau despre Pink Floyd, au evoluat. Poate nu e cazul AC/DC, dar ei sunt perfecti asa cum sunt! Trupe ca Porcupine Tree si-au continuat traditia. Tine de inteligenta muzicala si creativitate tot procesul”.

„In muzica, evolutia nu pare sa fie atat de importanta”, continua Mikael. „Cred ca majoritatea fanilor vor sa le fie servit un Happy Meal. Nu prea ii intereseaza ceea ce primesc din partea artistilor.”

Candva, credeam ca metalul se adreseaza oamenilor deschisi la minte, insa am vazut destule incat sa-mi dau seama ca m-am inselat. Admir o serie de trupe care canta la fel de cand se stiu si ma intreb cum de nu se plictisesc!”

Concluzia finala a lui Mikael: „Pentru noi si pentru Anathema, este imposibil sa ramanem la fel”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*