Mike Portnoy, Billy Sheehan, Tony MacAlpine si Derek Sherinian vor lansa DVD-ul „Instrumental Inspirations”

Supergrupul format din bateristul Mike Portnoy (Dream Theater, Avenged Sevenfold), basistul Billy Sheehan (Steve Vai, David Lee Roth), chitaristul Tony MacAlpine (Steve Vai) si claparul Derek Sherinian (Dream Theater, Planet X, Black Country Communion) va lansa un DVD intitulat „Instrumental Inspirations” care contine imagini cu cei patru membrii ai grupului cantand si discutand despre influentele si trecutul lor. Va fi disponibil online curand, dar si la concertele trupei, incepand cu aceasta saptamana.
Intr-un interviu recent pentru Prog Sphere, Portnoy a declarat despre noua formatie, „Este incredibil. Il iubesc pe Derek; este un tip amuzant. Inca ma intreb daca a fost vreodata potrivit pentru Dream Theater. Dar asta nu inseamana ca nu-l iubesc ca persoana si coleg. Imi place sa-mi petrec timpul cu el, ma simt bine cand cantam impreuna si ma bucur ca putem colabora din nou. Si, stiti, este un proiect misto deoarece este foarte mult… Dream Theater in cazul meu sau Liquid Tension Experiment, probabil. Sunt doar eu, capabil sa cant acea muzica cu cativa muzicieni uimitori. Nu doar Derek, ci si, evident, Billy Sheehan este un prieten apropiat cu care lucrez la doua chestii diferite momentan si ador sa compun cu el; este unul dintre basistii mei favoriti din toate timpurile. Si nu mai vorbesc de Tony MacAlpine care este un chitarist extraordinar, astfel ca ma simt onorat sa il am alaturi de mine. Este un line-up bun de tot si avem un DVD care va iesi foarte repede pe piata, ce contine imagini din concertele noastre din ianuarie, dupa care vom continua seria de spectacole din aceasta toamna.„.
Intrebat daca va compune ceva original cu grupul, Portnoy a raspuns, „Deocamdata nu exista planuri, dar cu siguranta vom petrece cateva luni impreuna cantand in fiecare zi asa ca se va pune si aceasta problema la un moment dat si cine stie?! Cred ca ar fi foarte, foarte marfa. Deci, vom vedea. Vom vorbi cu certitudine si despre asta.
Portnoy, Sheehan, MacAlpine si Sherinian vor canta un set instrumental cap-coada format din materialele solo ale fiecaruia, colaborarile anterioare, precum si cover-uri instrumentale clasice si solo-uri extinse.
Imediat dupa incheierea calatoriei euro-asiatice, grupul va sustine un singur show pe teritoriul american pe data de 18 noiembrie la B.B. King Blues Club & Grill in New York.
Portnoy a format prezentul line-up doar pentru doua evenimente din cadrul show-ului NAMM din ianuarie anul acesta (video mai jos). Datorita criticilor coplesitoare, trupa a decis sa continue in acest mod si sa plece in turneu.
Stiam ca atunci cand voi pune la punct aceasta componenta va rezulta o experienta muzicala magica care va fi unica, atat pentru noi, cat si pentru fani! Abia astept sa cant din nou cu acesti muzicieni senzationali si sa impartim experinta cu voi la aceste concerte speciale!” spunea Portnoy la acea vreme.
The Progressive Rock Dream Team, asa cum este supranumit grupul, va sustine un spectacol si in Bucuresti pe data de 20 octombrie. Evenimentul va avea loc in Chaos Venue (fostul Jukebox Venue) iar biletele se gasesc in reteaua Eventim (magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librariile Humanitas si Carturesti).
Pretul unui bilet este:
Pana in luna iulie: 110 lei – fara loc si 180 lei – cu loc
Iulie – pana in 20 octombrie: 125 lei – fara loc si 195 lei – cu loc
In ziua concertului: 140 lei -fara loc si 200 lei – cu loc


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*