Mike Shinoda (Linkin Park): „Indie-ul contemporan este de fapt muzica pop”

248 vizualizări

Mike Shinoda de la LINKIN PARK este foarte suparat pe muzica rock contemporana.

Potrivit spuselor muzicianului, rockul din ziua de astazi este „doar o adunatura de clinchete indie pop”. Shinoda crede ca piesele acestea ar putea prea bine sa figureze pe canale ca Nickelodeon, Nick Jr. si Disney.

„Suntem o trupa care a fost pe piata suficient de mult incat sa observe venirea si trecerea trendurilor. In momentul de fata, nu se intampla nimic bun in rock”, le-a spus Shinoda celor de la Radio.com.

„De regula, daca ascult 20 de melodii, doua sau trei dintre ele ajung la radiou-ul alternativ. Este vorba despre trupe ca Chvrches, Haim sau Vampire Weekend. Imi plac aceste trupe, nu ma intelegeti gresit, dar ceea ce se intampla nu este firesc. Exista aceasta asa-zisa ‘sensibilitate-indie’, ca si cum formatiile acestea ar fi independente. Nu va amagiti! Toate sunt trupe care apartin de case de discuri majore. Fac asa zisa muzica indie – care este de fapt pop – pentru oameni care prefera pop-ul”, a declarat Shinoda.

„Muzica rock nu mai influenteaza in niciun fel spiritul timpului. Nu misca deloc acul busolei muzicii contemporane. Nu vreau ca rock-ul sa devina pop. Vreau ca el sa devina emotionant. Momentan, este doar moderat emotionant”, a punctat Shinoda.

„The Hunting Party”, noul disc semnat Linkin Park va fi lansat pe data de 17 iunie 2014.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*