Muzicieni scriitori: 10 rockeri care si-au pus sufletul pe hartie

407 vizualizări

Muzicienii rock au nu sunt talentati doar in ceea ce priveste arta sunetelor. Deseori ei sunt si scriitori foarte buni.

Ne-am gandit sa va prezentam cativa artisti care s-au ocupat de-a lungul timpului si cu literatura.

Nu vorbim doar despre autobiografii ci si despre reale opere de fictiune. Unele dintre aceste carti sunt chiar reusite!

Citeste despre muzicieni rock transformati in scriitori.

Nick Cave

Nick Cave a scris celebrul roman „Moartea lui Bunny Munro” care a fost comparat cu realizarile unor autori importanti precum Cormac McCarty sau insusi Franz Kafka. Povestea este delicioasa, dar si sfasietoare, exact asa cum, de alta, sunt si piesele lui Cave. Romanul a mai fost asociat si cu o alta creatie transgresiva majora, „American Psycho” a lui Bret Easton Ellis.

Cave a mai scris „And the Ass Saw the Angel” si „King Ink”.

Pete Wentz

Basistul si textierul formatiei Fall Out Boy este autorul cartii pentru copii „The Boy With The Thorn In His Side”. Desi publicul tinta al volumului sunt copiii cu varste cuprinse intre 5 si 9 ani, povestea este destul de intunecata si vorbeste despre un baiat foarte ciudat, care „nu merita sa fie amintit”. Cartea a primit recenzii pozitive si este o lectura interesanta, potrivit criticilor, citati de Paste Magazine.

Alice Cooper

Daca va asteptati ca tatal soc-rockului sa fi scris o poveste horror care sa va dea fiori, va inselati amarnic. Cooper este autorul unei carti numite „Alice Cooper, Golf Monster: A Rock’n’Roller’s 12 Steps to Becoming a Golf Addict”. Volumul a fost scris in amintirea vremurilor cand Vincent Furnier avea nevoie de un stimulent sportiv pentru a sta departe de droguri si alcool. Cartea este plina de anecdote spumoase, combinate cu discutii despre golf.

Ryan Adams

Muzicianul a scris cartea „Infinity Blues” urmata la scurt timp de „Hello Sunshine”. Desi volumele nu au primit recenzii spectaculoase, acestea nici nu au fost desfiintate.

Dani Filth

Solistul formatiei Cradle Of Filth lucreaza la un volum de poezie intitulat „Across The River Bedlam” si a publicat pana acum „The Gospel Of Filth”, un volum biografic despre celebra trupa, cu insertii de fictiune si arta vizuala.

Jim Morrison

Morrison nu voia sa fie vazut ca un simplu star rock si a incercat sa schimbe viziunea oamenilor asupra sa publicand doua volume de poezie foarte apreciate de critica si studiate si acum la Universitatile din America. Este vorba despre „An American Prayer” si „The Lords and The New Creatures”. Versurile cantecelor sale erau mai mult poezii decat simple texte.

John Lennon

Legendarul Lennon a scris poezie in toata regula, regasita in volumele „In His Own Write” si „A Spaniard In The Works”. Lennon are si un volum de povestiri numit „Skywriting By Word Of Mouth”, care contine si ilustratii realizate tot de artist. Demersul sau a fost comparat cu cel al geniaului pictor englez William Blake, care isi ilustra mereu creatiile literare.

Gerard Way

Solistul formatiei My Chemical Romance este un foarte mare fan al benzilor desenate si este cunoscut pentru „The Umbrella Academy”, o serie de comic-books realizate chiar de muzician. Aceasta serie a fost foarte apreciata atat de fanii MCR cat si de admiratorii benzilor desenate, care l-au laudat pe Way. Artistul mai lucreaza si la „The True Lives of the Fabulous Killjoys”. Muzicianul scrie tot timpul si se indeletniceste si cu proza.

Nikki Sixx

Basistul formatiei Motley Crue a scris „The Heroin Diaries”, un volum autobiografic redactat cu foarte mult fler scriitoricesc si considerat de critici o realizare literara interesanta, care depaseste stadiul de biografie, migrand usor spre poveste.

Bob Dylan

Muzicianul este considerat un scriitor cu acte in regula si este un autor foarte apreciat in comunitatile academice internationale. „Tarantula”, „Chronicles”, „If Dogs Run Free”, „Blowin’ In The Wind” si altele, Dylan are ceva experienta de „om al literelor”, fiind vazut drept unul dintre cei mai buni textieri contemporani.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*