My Dying Bride motivează absența concertelor și anunță un album nou

616 vizualizări

În urmă cu aproximativ un an, cei de la My Dying Bride au anulat toate concertele și au dispărut fără urmă de pe scena metal internațională. Ieri, vocalistul și compozitorul Aaron Stainthrope a postat un comunicat pe site-ul casei lor de discuri, Nuclear Blast, explicând situația și anunțând că se pregătesc de lansarea unui nou album.

Mulți dintre voi s-au întrebat ce s-a întâmplat cu trupa de când ne-am anulat concertele de la sfârșitul lui 2017. Iată răspunsul. În septembrie 2017, frumoasa mea fiică, în vârstă de doar cinci ani, a fost diagnosticată cu cancer. Acest eveniment a îndurerat toată familia, alături de prietenii apropiați și, evident, și pe cei din My Dying Bride și colegii apropiați. O gaură neagră de îngrijorare și panică s-a deschis în fața mea și m-am temut de ceea ce urmează. Teroarea din jurul acestei cumplite boli e reală, brutală și fără de sfârșit.

A început chimioterapia, otrava atât de distrugătoare dar și atât de necesară, iar după un timp tumoarea principală a fost extirpată, dar [cancerul, n.tr.] a continuat să se extindă. La începutul lui 2018 a fost nevoie de o a doua operație pentru a îndepărta masa vizibilă de celule însă mai existau celule în corp, așa că s-a recurs la radioterapie pentru a le distruge. Efectele secundare, atât ale chimioterapiei, cât și a radioterapiei, au transformat-o într-o ființă abătută și tristă iar pe mine m-a durut inima ca niciodată. Fiind tatăl unui copil foarte bolnav, am fost cât pe-aci să cedez.

După cel mai rău an din viața noastră, și cel mai stresant, am fost binecuvântați cu vestea pe care mulți oameni nu o primesc: se vindecase. Reușise să învingă una dintre cele mai nemiloase dintre creațiile tragice ale Domnului. În ciuda rezultatelor fericite, vor urma ani de teste și posibile complicații care s-ar putea să însemne multe vizite la spital. Mă voi teme pentru ea în fiecare zi a vieții mele și sper că atunci când voi închide ochii va fi o femeie puternică și demnă.

Trebuie să mulțumim oamenilor extraordinari de la NHS Childrens Hospital din Leeds pentru tot ce au făcut și celor de la Candlelighters, asociația caritabilă pentru copiii cu cancer, pentru susținerea fără margini și toată dragosgtea.

Trupa a luat o mică pauză după cumplita știre dar a început ușor-ușor să-și adune forțele pentru a lucra la un nou LP despre care vă putem spune că este deja în lucru și este aproape gata. Nu am participat în calitate de compozitor [la acest album, n.tr.] până acum dar mă voi reîntoarce la muncă săptămâna viitoare, cu pixul în mână, concentrare maximă și plin de avânt pentru a-mi îndeplini rolul de meșteșugar de cuvinte și vocalist al acestei formații excepționale. Ne-am întors!

Toate cele bune,

Aaron


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*