Nick Cave si Roger Waters: compozitori pentru Marianne Faithfull

299 vizualizări

Cu ocazia celebrarii a 50 de ani de activitate, artista britanica Marianne Faithfull va lansa un album incarcat de nume grele din industria rockului, care vor lua parte la actul creator al acestuia. Nick Cave si Roger Waters nu sunt singurii care au scris cantece pentru noul album al cantaretei, insa putem spune ca sunt cei mai demni de mentionat.

„Give My Love to London”, caci asa se numeste albumul, va fi lansat in luna septembrie a acestui an si este un material care este compus din contributia muzicala a unor artisti precum Pat Leonard, Tom McRae sau Steve Earle si care are versuri originale, compuse de catre Marianne. Artista va fi sprijinita de catre o trupa, formata din Warren Ellis si Jim Sclavunos (Bad Seeds), impreuna cu Adrian Utley (Portishead), Ed Harcourt si un cvartet de coarde. Albumul este produs de catre Rob Ellis si Dimitri Tikovoi. Marianne va porni intr-un turneu mondial imediat dupa lansarea materialului.

In data de 22 mai, Nick Cave si Warren Ellis au acceptat Premiul pentru cel mai bun Album castigat in cadrul celei de-a 59-a editii a Premiilor Ivor Novello de la Londra. Este vorba despre discul intitulat „Push The Sky Away”, care l-a surcalsat pe „AM”-ul celor de la Arctic Monkeys. Premiul a fost prezenta si inmanat de catre Chrissie Hynde (The Pretenders).

„Acesta este premiul care trebuie luat” spunea Cave. „Noi nu prea mergm la multe seri de decernare de premii, insa am venit la aceasta”. Dupa aceste decalratii, artistul i-a multumit lui Ellis, cu care a compus albumul, spunand „El m-a invatat cum sa trec de la trei acorduri la unul”.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*