Nick Fagadar (Luna amara) a lansat albumul de debut

Nick Fagadar (Luna amara) a lansat albumul de debut al proiectului sau solo, Autumn Hotel, feat. muzicieni din Luna amara, Kumm si Urma
 
Autumn Hotel este proiectul muzical initiat de catre Nick Fagadar (voce, chitara – Luna amara) impreuna cu Domi (tobe – Urma), Andras (keyboards – Kumm), Oigan (chitara – Kumm) si Sorin (bass – Luna amara). Pe langa ei, au mai participat la inregistrari Dan Vaida (bass – Sfantu’ Asteapta), Andrei Rosulescu (chitara – Seven) si Adrian “OQ” Neagoe (chitara – Masterpiece).
 
Albumul Autumn Hotel contine 12 piese originale si un remix, scrise de catre Nick si apoi orchestrate, interpretate si inregistrate impreuna cu invitatii sai in Luna Recording Studio din Cluj. Luna Recording Studio este unul dintre putinele studiouri profesionale cu echipamente high-end din tara.
 
Primele repetitii s-au petrecut in ianuarie 2010 cand Nick si Domi au schitat cele dintai piese. De-a lungul celor aproape trei ani care au trecut de la prima repetitie, formula in care s-a cantat s-a schimbat de mai multe ori. La un moment dat, in vara lui 2010, la bass canta Dan Georgescu (tobe – byron) iar la chitara Nucu (chitara/bass – OCS), o formula care nu a rezistat insa din cauza distantei Cluj-Bucuresti care ingreuna repetitiile.
 
Daca va plac piese ale Lunii amare scrise de Nick, cum ar fi „Rosu aprins”, „Albastru” sau „Chihlimbar”, atunci aveti toate sansele ca albumul Autumn Hotel sa devina rapid soundtrack-ul acestui sfarsit si inceput de an. De la pop-rock la grunge, de la alternative inspre progressive, Autumn Hotel suna curat, intens, introspectiv pe alocuri si alteori simplu, direct, in lumina. Partile de synth, strings si pian interpretate de Andras (Kumm) sunt fluide, spatiale; solourile de chitara ale lui Oigan (Kumm) aduc cand forta, cand melancolie; partile de tobe compuse de Domi (Urma) sunt pe cat de aerisite pe atat de solide si inspirate si, impreuna cu partiturile de bass (Sorin, Dan), dau greutate si groove pieselor.
 
Albumul Autumn Hotel este editat ca produs Premium Digipak, in conditii grafice deosebite, cu un booklet generos de 28 de pagini care include si versurile pieselor. Grafica este semnata de Catrinel Sabaciag, o foarte talentata eleva a unui liceu de arte plastice din Cluj, ale carei viziuni personale captivante si deosebit de expresive potenteaza mesajul si starea fiecarei piese Autumn Hotel.
 
Un concert oficial de lansare Autumn Hotel va avea loc la o data ulterioara, programul incarcat al trupelor din care fac parte membrii proiectului facand dificila organizarea unui astfel de eveniment. Pana atunci, albumul poate fi comandat on-line la adresa nickfagadar@gmail.com iar incepand din 1 decembrie este disponibil in reteaua librariilor Carturesti precum si la concertele Luna amara.
 
 
Autumn Hotel – Azi trece (audio): http://youtu.be/W5nDmMKS7Sg
 
Sursa: Luna Amara Management

Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*