OCS & Changing Skins/ 22.03.2014, Club Scena, Galati

Sambata, 22 martie 2014, pe meleagurile statornice galatene a aparut o ocazie rara si notabila pentru a vedea doua formatii importante venite din scena bucuresteana de alternative rock: OMUL CU SOBOLANI si CHANGING SKINS. Locatia in care evenimentul s-a desfasurat a fost Scena, un club care in ultima perioada si-a luat in maini (din nou, dupa o perioada lunga de timp) misiunea grea de a organiza concerte intr-un oras muribund din mai multe puncte de vedere, in special in domeniul artistic.

Am ajuns la locatia concertului in jurul orei de 9.30. In club se adunase inca de cand s-au deschis usile un numar destul de impresionant de persoane in raport cu marimea medie a locatiei. Atmosfera voluptoasa a fost incalzita de muzica specifica evenimentelor de genul acestuia iar cei prezenti au raspuns asa cum a trebuit, fiind animati si de berea inclusa in pretul biletului.

Prima formatie care a urcat pe scena a fost Changing Skins. Trupa, formata din Horatiu Ghibu (voce), Stefan Mustata (chitara), Adi Cotoara (bas) si Raluca Pascaru (tobe), a sustinut, per total, un show incendiar, inefabil, acesta fiind al treilea concert din cariera bucurestenilor in Galati. Sunetul a fost mai mult decat excelent, incat eu impreuna cu un prieten, am remarcat sound-ul curat al bas-ului si al chitarei. Trebuie mentionat faptul ca formatia a lansat in octombrie 2012 albumul de debut iar in aceste momente ei pregatesc al doilea material de studio.

Changing Skins au deschis seara cu piesa „Ain’t Worth It”, iar publicul, putin nefamiliarizat cu piesele trupei, a fost mai mult decat surprins de atitudinea pozitiva si energia plina schitate de cei patru muzicieni. Playlist-ul a continuat cu piese precum „Baby” (preferata mea, de asemenea), „All I Need”, „Coming Of Age”. Un moment remarcabil s-a desfasurat in timpul cover-ului dupa slagarului „Spin Me (Like A Record)” atunci cand publicul, indemnat de Horatiu, a inceput sa topaie pe acordurile vioaie ale piesei. 

In timpul piesei „Hot Core” a avut loc (am fost chiar surprins) un moshpit in toata frumusetea sa, dovada clara ca publicul a reactionat foarte bine la show. Punctul culminant a fost atins in timpul piesei „Deeper and Deeper”, Horatiu chiar a mentionat faptul ca „asta e piesa cu videoclipul porno” si, inevitabil, cei prezenti au raspuns printr-un ropot de aplauze. Momentul in care Horatiu a cantat cu un magnetofon la mijlocul piesei „Friday Night Anthem”, urmat de un scream perfect executat, a incheiat cum nu se poate mai bine concertul Changing Skins (desigur, trupa a onorat rugamintile fanilor si au continuat cu un bis).

Au urmat headlinerii serii, Omul cu Sobolani. Pe scena si-a facut aparitia solistul Dan Amariei care a facut o scurta descriere a viitorului videoclip pentru piesa „Pandora”, videoclip care a fost apoi urmarit de cei prezenti. Ceea ce a urmat a fost greu de descris, auditoriul fiind coplesit de forta profuna a muzicii simple si creative, specifice trupei: s-au cantat piese precum „Ridica-te si mergi in maini”, „Copilul rebel”, „Razna” sau „Cineva sa ne aduca vara inapoi”.

Unele momente speciale au avut loc in timpul pieselor „Cine e de vina” sau „Oda (in Piata Romana)” atunci cand publicul a cantat intr-un cor versurile pieselor (chiar am discutat cu prieten pe tema asta si am ajuns la concluzia ca Dan Amariei ar trebui de acum incolo sa cante doar primul vers dintr-o piesa iar publicul ii poate lua lejer locul la microfon). De asemenea, in timpul piesei „Cauta” s-a incins un moshpit agresiv, amatorii reusind sa se descatuseze de problemele proprii cotidiene. 

Dupa un bis energic cerut de public, OCS s-au intors pe scena si au mai cantat melodiile „Doua beri goale” (piesa in timpul careia Dan a oferit cateva sticle de bere pline catorva persoane) si „Ajutor”.

In final, le multumesc celor doua trupe pentru ca au incantat cum nu se poate mai bine fanii din Scena. De asemenea, ii multumesc fotografei Bianca Melinte pentru pozele realizate. O galerie foto realizata de tanara fotografa gasiti in acest LINK.

Totodata, daca v-au placut pozele Biancai, puteti arunca o mica privire AICI.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*