Pink Floyd se reunește pentru a susține eliberarea misiunii de pace „Vaporul femeilor către Gaza”

846 vizualizări

David Gilmour, Nick Mason și Roger Waters au emis un comunicat în care își arată sprijinul pentru activiștii din grupul „Women’s Boat to Gaza”, care au fost arestați săptămâna trecută în Israel.

Au trecut 11 ani de când Pink Floyd s-a reunit pentru a cânta în cadrul evenimentului Live 8 din Londra, însă reunirea din acest an nu va marca organizarea unui concert sau lansarea unui material discografic.

În schimb, cei trei membri s-au reunit, doar sub forma cuvintelor, pentru a oferi sprijin celor de la Women’s Boat to Gaza, un grup de femei din întreaga lume care a navigat din Barcelona până în Fâșia Gaza timp de o lună. Această călătorie a fost sponsorizată de Freedom Flotilla Coalition, un grup care se opune asediului Israelului în Gaza. Femeile de la bord au fost interceptate de autoritățile israeliene și arestate și urmează ca acestea să fie eliberate și deportate în curând.

Întregul comunicat din partea Pink Floyd poate fi găsit mai jos. Este cunoscut faptul că Roger Waters militează pentru cauza palestiniană, basistul călătorind în Israel în anul 2005, atunci când a denunțat boicotul cultural al acestui stat și al instituțiilor sale.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*