Placebo au fost interziși pe viață în China

1.686 vizualizări

PLACEBO au anunțat pe contul lor oficial de Instagram că nu vor putea participa la festivalul Summer Sonic din China, programat pentru luna septembrie a acestui an, din cauza autorităților chineze, care au hotărât să interzică accesul formației în țară.

Mai jos puteți regăsi întreg comunicatul formației:

„Placebo anunță cu părere de rău că nu mai pot participa la festivalul Summer Sonic din Shanghai, programat pentru luna septembrie. O fotografie de-a lui Dalai Lama însoțită de un citat, care a fost postată pe contul de Instagram al formației, a avut drept rezultat, din păcate, interzicerea pe viață din partea Ministerului Culturii din China. Le cerem scuze tuturor fanilor care sperau să vadă Placebo concertând la acest eveniment și în China.”

Nu este prima oară când guvernul de la Beijing interzice accesul muzicienilor în China pe criterii politice. Printre cele mai cunoscute cazuri se numără britanicii de la Oasis, care au fost forțați să anuleze concertele din China din 2009, din cauza legăturilor lor cu mișcarea pro-libertate tibetană, și Bon Jovi, care au fost și ei declarați indezirabili în 2015, din cauza unui concert în Taiwan din 2010, pe care îl interpretaseră cu imaginea lui Dalai Lama în fundal.


Comentează primul

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată.


*